Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bilen som enbart går på kärlek

Publicerad: 14 april 2016, 12:10

Hur långt skulle du komma om din bil enbart gick på kärlek? Det testar man i Renaults nya reklamfilm "Running on love". Tre par ska ta sig fram i en Renault Mégane och för att tanka bilen måste de säga kärleksfulla saker till varandra.


Ämnen i artikeln:

EdelmanRenault

Så länge tonen är trevlig rullar bilen, men genast om rösten höjs bromsar bilen in.

Den här reklamkampanjen, som tagits fram av Edelman Deportivo, gör man för att öppna upp dialogen i parförhållanden. TNS Sifo har på uppdrag av Renault undersökt vilken den vanligaste orsaken till separationer i svenska förhållanden är. Resultatet visade att vanligaste orsakerna var att man växte ifrån varandra, 26 procent, och bristande kommunikation i förhållandet, 17 procent.

Till lanseringen av den nya modellen Mégane i Sverige specialutrustades en bil så att den bara gick på kärlek. En kärleksindikator lyssnar på samtalen i bilen, och så länge tonen är kärleksfull fylls mätaren och bilen rullar. Men om däremot höga toner eller tystnad registreras bromsar bilen in och färden avslutas.

– Sverige är ett av de mest singeltäta länderna i världen och vi vill uppmana till stärkta relationer genom fler samtal i bilen, det är ju det perfekta samtalsrummet där man redan har avsatt tid och inte heller kan rymma undan om det blir lite svårt. För att låta känslorna ta plats på riktigt låter vi nu svenska par provköra sin relation i den specialutrustade kärleksbilen – vi testar helt enkelt kärleken som drivmedel, säger Annelie Söderberg, marknadskommunikationsansvarig på Renault Sverige, i ett meddelande.

Här kan ni se reklamklippet och hur långt de tre paren kommer på ren kärlek.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

EdelmanRenault

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.