Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bilfirma tar Society46 till rätten för obetalda fakturor

Publicerad: 11 juli 2013, 11:51

Mercedes C-klass är en populär tjänstebil.

Foto: Mercedes.

UPPDATERAD. Problemen fortsätter för Society46. Nu stäms de av ett bilföretag som hyrt ut Mercedesbilar till grundarna Karl Rosander och Kalle Thyselius, samt förra vd:n Robin Salazar. – Om avtalen står på Society 46 Stockholm är det helt självklart att vi står för kostnaderna, säger Karl Rosander.


Ämnen i artikeln:

Society 46

Society46 tvingades i våras likvidera bolaget Society46 Scandinavia AB som följd av en misslyckad utlandsexpansion. I samma veva hoppade vd:n Robin Salazar av.
– Jag har varit där i ett och ett halvt år och kände att det var dags att testa något nytt. Jag går nu över till kundsidan, sa han till Dagens media.

Men verksamheten fortsatte att bedrivas i bolaget Society46 Stockholm AB som fick en ny tillförordnad vd i form av Karl Sköld.  Nu verkar det som att problemen fortsätter.

Bilföretaget S Bil Stockholm har genom ombud dragit ett antal obetalda fakturor till tingsrätten. Det gäller tre Mercedes Benz C-klass som har hyrts av byrån och körts av Karl Rosander, Kalle Thyselius och Robin Salazar under 2012.

Totalt rör det sig om 128 000 kronor i obetalda fakturor som S Bil gör anspråk på.

Enligt yrkandet har Society46 delbetalat drygt 37 000 kronor i slutet av november i fjol, och Karl Rosander har i mejlkorrespondens utlovat att den resterande betalningen ska ske. Men så har alltså inte blivit fallet.

UPPDATERING: Efter denna artikels publicering hör Karl Rosander av sig till Resumé. Han säger följande:
– Under den tidare ledningen har det gjorts ett avtal om leasingbilar. Vi på Society 46 Stockholm har bett om att få se avtalen från Sixt biluthyrning för att se om de är ställda på Society 46 Scandinavia eller på Society 46 Stockholm. Om avtalen står på Society 46 Stockholm är det helt självklart att vi står för kostnaderna. Men vi har vi inte fått se avtalen från Sixt, säger han.

Han säger också att de båda bolagen hade olika ledning och en delvis annorlunda ägarbild. De fakturor som S Bil (Sixt) har bifogat till tingsrätten är ställda till Society 46 Stockholm, men Karl Rosander menar att det inte är klarlagt om de har dubbelfakturerat båda bolagen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Society 46

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.