måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bingo Rimér krävs på svar om vilseledande reklam för CBD-olja

Publicerad: 5 april 2023, 09:23

Vilseledande marknadsföring, menar Konsumentverket om Bingo Rimérs reklam för OBD-olja. Foto: Jessica Gow/TT

Bingo Rimér förväntas ge sin syn på Konsumentverkets yrkande kring att influencern marknadsfört OBD-olja på ett vilseledande sätt på sitt instagramkonto.

Ämnen i artikeln:

NyheterBingo RimérKonsumentverketKatrin ZytomierskaReklam

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Det är inte bara Katrin Zytomierska som brottas med Konsumentverket. Även exmaken Bingo Rimér behöver svara på myndighetens yrkande om vilseledande marknadsföring. Det rapporterar nyhetsbyrån Sirén.  

Läs också: Katrin Zytomierska i bråk med KO efter hot om miljonvite

Det eftersom han i februari marknadsförde CBD-olja på sitt Instagramkonto – på ett sätt som får en genomsnittlig konsument att tro att produkten kan lindra och bota ”epilepsi, diabetes, MS, Parkinson, stamning och depression”. 

Det konstaterar Konsumentverket efter en tillsyn, med slutsatsen att marknadsföringen för produkten är vilseledande. Konsumentverket som inledde granskningen efter flera anmälningar, inväntar nu ett svar från kändisfotografen, som har till den 14 april på sig att svara. 

Bingo Rimér har ett stort följarantal om cirka 240 000 följare. Konsumentverkets utredning ger stöd för att Bingo Rimérs följare på Instagram består av majoriteten unga kvinnor där majoriteten av följarna är i åldern 25-34 år.

Därefter kan myndigheten komma att ta ställning till eventuellt ytterligare åtgärder i ärendet. CBD är en förkortning för cannabidiol, som utvinns från hampa och finns i vissa godkända läkemedel. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev