fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bink börjar mäta banners

Publicerad: 10 november 2011, 10:00

Magnus Damstedt

Foto: Fredrik Thambert

Bink börjar nu analysera displayannonsers kampanj- och varumärkeseffekter på DI.se, DN.se och Expressen.se. Mätningarna görs tillsammans med Nepa och en panel på 50 000 personer har rekryterats.

Ämnen i artikeln:

Bink

FT

Fredrik Thambert


Displayannonseringen har haft svårt att växa i omsättning, mycket på grund av problemen med att bevisa dess effekter. Något som har efterfrågats är mätningar på banners som kan berätta i vilken utsträckning målgruppen ser och tar till sig av dess budskapet.

Bink lanserar nu en stor panel för att kunna leverera mer information till annonsörerna.

– Det fanns inga vettiga mätmetoder för displayannonsering. Det fanns inget anpassat för webben, samtidigt som nätet anses vara extremt mätbart. Vi har tagit fram en mätmetod som vi tycker gör displayannonseringen rättvisa, säger Magnus Damstedt, analyschef på Bink.

I inledningsskedet ingår de tre största Bink-sajterna, men på sikt kommer fler Bonnier Tidskrifter-sajter att ingå. Arbetet med panelen har pågått i drygt ett år och det är olika paneler för varje sajt som består av ett representativt urval av besökare. Personerna får se annonserna i dess verkliga kontext under ett verkligt besök på sajten. Därefter får de svara på ett antal frågor om bannern som mäts. Parametrarna är igenkännig, avsändare, budskapskoppling, helhetsintryck och om personen uppfattar erbjudandet/informationen.

– Vi vill kunna ge ett kvitto till annonsörerna, men vi vill också lära oss hur annonseringen fungerar på våra sajter, och utveckla webbannonseringen generellt. Vi vill kunna ge tips till reklambyråer, stödja mediebyråer och ge tips till kunder, säger Magnus Damstedt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev