Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bjarte: Det var vårt eget beslut

Publicerad: 22 mars 2012, 10:08

Bjarte Eide, vd för Lowe Brindfors.

Foto: Pressbild.

Lowe Brindfors är ute ur Electrolux-pitchen. Nu säger Lowe Brindfors vd Bjarte Eide att det var byrån som tackade nej. – Vi beslöt den 10 februari 2012 att inte delta, säger Bjarte Eide till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsElectrolux

I morse berättade Resume.se att Lowe Brindfors inte är med i pitchen för Electrolux – ett globalt uppdrag som Lowe Brindfors haft sedan 2008.

De kvarvarande byråerna som slåss om storkontot är DDB, BBDO, McCann, och Lowe London.

Enligt utländsk media värderas uppdraget till drygt 30 miljoner kronor  årligen. När Lowe Brindfors tog hem uppdraget 2008 var det värt runt 45  miljoner kronor.

I ett mejlsvar till Resume.se säger nu Lowe Brindfors vd Bjarte Eide att byrån självmant tackade nej till att delta i pitchen.

– Jag vill betona att Lowe Brindfors fick en inbjudan att delta i pitchen  den 3 februari 2012 men beslöt den 10 februari 2012 att inte delta,  vilket vi också meddelande Electrolux. Vi var med andra ord aldrig en  del av de pitchande byråerna, förklarar Bjarte Eide och fortsätter:

– Lowe Brindfors har jobbat med Electrolux  sedan 2003. Vi är oerhört stolta över det arbete vi har utfört för  kunden. Det är byråns eget beslut att inte delta i pitchen. Lowe Brindfors  fortsätter att arbeta med AEG och Zanussi på den europeiska marknaden.  Vi önskar Electrolux lycka till i sin byråupphandling och fortsatta  kommunikation.

Lowe Brindfors har drabbats av flera tunga kundtapp – förutom Electrolux även Vattenfall och Saab.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsElectrolux

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.