onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bjarte Eide: Det känns tungt

Publicerad: 10 maj 2012, 13:40

Bjarte Eide.

Som Resume.se var först med att rapportera i dag lämnar Bjarte Eide vd-posten på Lowe Brindfors efter knappt två år. Han säger att han inte fått sparken utan själv tagit beslutet efter ett möte med Michael Wall, global chef för Lowe-nätverket, i går. – Jag bestämde mig igår. På mötet blev det väldigt tydligt att vi har väldigt olika åsikter om de framtida strategierna för byrån, säger Bjarte Eide till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsBjarte Eide

MH

Magnus Helander


Lowe Brindfors har haft en negativ trend och plågats av stora kundtapp i form av Vattenfall, Saab och senast Electrolux. Att ett vd-byte kommer nu är ingen skräll.

Men Bjarte Eide fortsötter att hävda att han inte fått sparken. Han säger att han och Michael Wall kommit överens om att han ska sluta efter de har olika syn på hur byrån ska agera framöver för att åter bli den ledande kreativa storbyrån.

– Vi har haft en dialog de senaste veckorna och i går på mötet blev det väldigt tydligt att vi har väldigt olika åsikter om de framtida strategierna för byrån, säger Bjarte Eide till Resume.se.

– Jag har uppskattat alla år med Lowe Brindfors och är mycket stolt över  mina medarbetare och allt vi har åstadkommit. Vi har mött många  utmaningar men alltid levererat enligt vårt varumärkeslöfte. Jag är  övertygad om att Lowe Brindfors har en ljus framtid och att byrån är väl  positionerad för framtiden.

Han sägar att han kommer att sakna byrån och dess medarbetare djupt.

– Det klart att det känns tungt. Men jag känner ändå att det var rätt beslut att ta.

Hur ser den ekonomiska uppgörelsen ut?
Det får jag återkomma till, vi är inte klara med den biten än.

– Nu ska jag bidra till att Lowe Brindfors får en bra övergång och sedan ska jag ägna tiden åt sin familj med två små barn. Vad det blir sedan återstår att se.

Framtidsdrömmen?
– Det är att göra fantastisk reklam som bryter ny mark och att jobba mindre med administrativa uppgifter.

Michael Wall delar Bjarte Eides syn att det var en frivillig avgång.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev