Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Björn Borg byter marknadsdirektör

Publicerad: 29 april 2019, 08:00

Linda Fazekas ny marknadsdirektör på Björn Borg, ersätter Jonas Lindberg Nyvang.

Med start den första augusti blir Linda Fazekas ny marknadsdirektör på Björn Borg efter två år som marknadschef på Nespresso. Hon ersätter Jonas Lindberg Nyvang som i stället blir konsult.


Ämnen i artikeln:

Jonas Lindberg NyvangReklamMarknadschefBjörn Borg

Jonas Lindberg Nyvang kom till Björn Borg 2012 efter en tid på Starcom där han ansvarade för mediebyråns affärsutveckling. I februari 2015 blev han marknadsdirektör med uppdraget att förflytta varumärket tydligare mot sportmode. Under åren som ansvarig för markandsföringen har Björn Borg gjort flera uppmärksammade aktiviteter och kampanjer såsom First Person Lover, underkläderna för flera hudtoner och protestmatchen mot Donald Trumps mur.

Under fjolåret bytte han byrå från numera nedlagnda Round & Round till Nord DDB där man inför hösten släppte kommunikationskoncpetet "Chase the exerhighs" vars art direction belönades med Guldblick på Guldäggsgalan i förra veckan. Nu lämnar han jobbet som marknadsdirektör och övergår till en karriär som konsult.

Han efterträds av Linda Fazekas som hämtas från Nespresso.

– Vi rekryterar de bästa och Linda passar helt enkelt bäst in hos oss av hundratals sökande. Som så ofta, är det en kvinna som vinner. Kvinnor är nästan alltid bättre än män, kommenterar Björn Borgs vd Henrik Bunge i en kommentar.

– Det här känns helt rätt. Björn Borg är ett spännande varumärke och jag ser fram emot att bidra till att stärka positioneringen inom sportmode. Jag inspireras av Björn Borgs starka kultur. Att de har obligatorisk gemensam träning tror jag på, både ur ett lönsamhetsperspektiv och ur ett personligt perspektiv eftersom jag har ett behov att springa av mig, säger Linda i en kommentar.

Linda Fazekas tillträder den 1 augusti och kommer att arbeta på Björn Borgs globala huvudkontor i Stockholm.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.