Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bjurström applåderar Saatchi & Saatchi

Publicerad: 15 maj 2012, 09:12

Jessica Bjurström, vd för Komm.

Foto: Sören Andersson.

Resume.se kunde nyligen berätta att Saatchi & Saatchi inte hade några kvinnor i sin nya ledningsgrupp. Byrån har nu plockat in två. Komms vd, Jessica Bjurström, tycker att Saatchi & Saatchi har agerat föredömligt: – Jag tror verkligen att det var en tankevurpa från Saathi & Saatchi. Jag anser att ett företag som är så snabbt med att göra en pudel och visa framåtanda verkligen är ett företag som man vill jobba på, säger hon.


Saatchi & Saatchi har återigen presenterat en ny ledningsgrupp. Denna gång består dock ledningsgruppen av två kvinnor – Cecilia Kroon och Maria Lindskog Klasén.

Jessica Bjurström tycker inte att kvinnorna ske se utnämningen som endast en politisk åtgärd:

– Jag tycker att de ska tänka att det var prestigelöst av byrån att erkänna att man hade gjort fel och jag tycker att byrån på ett illustrativt sätt har visat hela branschen att det är bra att tänka till en extra gång, säger Jessica Bjurström.

Hon känner sig också extra glad över att förändringen kom från byrån själv efter att branschröster fått Saatchi & Saatchi att öppna upp ögongen:

– Jag kan verkligen säga att gläder en gammal förbundstant som brinner för de här frågorna. De gör om och de gör rätt, säger Jessica Bjurström.

Hon säger att hon inte alls är rädd för att gå ut med kritik mot medlemsföretag om den är befogad. Hon berättar också att hon har fört en dialog med Hans Sydow kring den nya ledningsgruppen:

– Jag såg även ett inlägg på Hans Sydows Facebook-grupp och där skrev han typ här är ni välkomna att titta på vår nya ledningsgrupp. Jag tycker att det är coolt av honom, säger Jessica Bjurström.

Hon tycker att branschen en gång för alla måste förstå att det är en ren anständighetsfråga att ha bättre fördelning mellan män och kvinnor, både vad gäller ledande positioner och löner:

– Det säger sig själv att det inte går om man ska nå hela befolkningen, men avsändaren endast består av hälften, säger Jessica Bjurström.

Hon tycker att det är obegripligt att löneskillnaderna mellan en kvinnlig projektledare och en manlig motsvarighet var hela 8 000 kronor per månad så sent som 2008:

– Jag har vänner som jag jobbade tillsammans med på olika byråer under 1990-talet och som fortfarande är kvar i byråvärlden. Tanken svindlar om man tänker att det är ett bortfall på 8 000 kronor gånger kanske drygt 200 månader, säger Jessica Bjurström.

Så Saatchi & Saatchi är ett föredöme med andra ord nu när man ändrar i ledningsgruppen?

– Det kan aldrig vara fel att göra rätt, säger Jessica Bjurström.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.