Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bjurström och Björling på norrländsk turné

Publicerad: 12 april 2012, 10:01

Jessica Bjurström, vd Komm, och handelsministern Ewa Björling.

Foto: Andreas Elgstrand och Jonas Eltes.

Idag, torsdag, åker Komms vd Jessica Bjurström och handelsminister Ewa Björling och hennes stab till Skellefteå för diskutera hur kreativitet kan lyfta företagande:
– Jag nämnde lite orter för henne där vi har goda representanter för byråer som jobbar med kreativ export. Då tog jag bland annat upp North Kingdom i Skellefteå. På den vägen är det, säger Jessica Bjurström.


Ämnen i artikeln:

KOMMEwa BjörlingJessica Bjurström

Jessica Bjurström och hennes relation med handelsminister Ewa Björling fördjupas ytterligare. Idag, torsdag, flyger hon till Skellefteå med ministern och hennes stab.

Handlesministerna ska inte bara träffa North Kingdom, utan även den lokala företagarföreningen:
–  Jag skulle ändå upp och träffa ett par medlemsföretag. Så då tyckte vi  att det var ett spännande tillfälle samordna det hela så att hon fick  chansen att träffa en byrå som jobbar med kreativ export, säger Jessica  Bjurström vd på KOMM.

Allt började  för ett par månader sedan.

Jessica  Bjurström hade ett samtal med handelsministern där hon nämnde ett antal  orter där det finns bra exempel på byråer som jobbar med kreativ  export.

En av dessa orter var just Skellefteå och North Kingdom.
–  Grunden i allt detta är att handelsministern vill bredda basen för  svensk export med hjälp av de kreativa näringarna, säger Jessica  Bjurström

Handelsminister Ewa Björlin har en så kallad främjarkalender för det här året och nästa. Detta innebär bland annat att hon besöker kreativa evenemang i såväl Sverige som utlandet.

Ewa Björling besökte nyligen kock-EM Bocuse d´or Europe, hon ska besöka  filmfestivalen i Cannes och har också meddelat att hon ska delta vid  Cannes Lions.

Men handelsministerns främjarkalender går alltså även ut  på att träffa representanter för de kreativa näringarna i Sverige:
–North  Kingdom är en spännande byrå som håller på med kreativ export över  bredband och har en personalstyrka som består av hela åtta  nationaliteter, säger Jessica Bjurström.

Tar ni regeringsplanet upp?
– Haha, nej I wish. Vi åker vanligt plan, men samtidigt känns det ju ändå som att vi är med på regeringsplanet i och med att vi åker upp tillsammans med Ewa Björling och hennes stab, säger Jessica Bjurström.

Hon menar också att det  inte bara är Komm och regeringen som talar om hur kreativitet kan bli en  allt viktigare exportvara för Sverige framöver. Här nämner hon som ett exempel Veckans Affärers B2B-seminarier:

–  Här talar man om kunskap, kreativitet och innovation som det nya  stålet. Så det ligger nära till hands diskutera sådant här  just nu. Så om våra medlembyråer kan fungera som ambassadörer och ta  emot ministrar är det inte konstigt om jag som vd för KOMM agerar som  ciceron, säger Jessica Bjuström.

North Kingdom har inte bara kontor i Skellefteå, utan även i Stockholm.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.