Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bli filmstjärna i backen med John Doe Worldwide

Publicerad: 17 december 2012, 09:54

Nu introducerar skidanläggningen Stöten i Sälen en stor nyhet för alla skidälskande iPhoneägare. Stöten Ski Filmmaker är iPhone-appen som möjliggör att du kan skapa din egen skidfilm direkt i backen. Bakom idén står Stötens reklambyrå John Doe Worldwide.


Ämnen i artikeln:

Skistar

John Doe Worldwide har tillsammans med Stöten i Sälen tagit fram en specialdesignad skidfilms-app. Målet är att öka kännedomen för skidorten.

På sikt vill man öka beläggningsgraden samt att stärka relation med huvudmålgruppen barnfamiljer och deras emotionella närhet till Stöten.

Lösningen blev Stöten Ski Filmmaker som ska få folk att självmant sprida varumärket Stöten vidare.  iPhone-appen ger användaren möjligheten att göra sin egen skidfilm direkt i backen och posta resultatet
innan åket är slut, bokstavligen talat.

Inspirationen för appens manér och effekter är hämtat från kända skidfilmer och action sportsfilmer. Det ledde till en blandning av funktioner.

Förutom att kunna redigera klipp kan användaren bland annat lägga på slow motion, musik och en rad olika filter. Filmklipp kan även
importeras från en hjälmkamera.

Det färdiga resultatet, som är ett slags Instagram för rörlig bild,
kan sedan delas på till exempel Facebook och till Stötens interna TV-kanal.

–Vi ville ta fram en app som var mycket enkel att använda men samtidigt inte skulle tulla på kvaliteten, säger Jacob Hallsten, art director på John Doe Worldwide och fortsätter:

–Vi lade stor vikt vid att det skulle se ut som en riktig skidfilm.

–Stöten är en relativt anonym aktör i Sälenfjällen, som idag främst är förknippade med huvudkonkurrenten Skistars fem anläggningar. Vi tror Stöten Ski Filmmaker kan få skidturister att få upp ögonen för Stöten och göra oss till ett förstahandsval inför kommande skidresor, säger
Christoffer Tilstam, Marknadsansvarig Stöten i Sälen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Skistar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.