Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Blixtavhopp från Trygg-Hansa

Publicerad: 10 maj 2010, 08:57

Klas Rosenblad blev ny marknadsdirektör på Trygg-Hansa/Codan för mindre än två månader sedan. Nu har han hoppat av. – Man känner ganska fort om man trivs på ett bolag, säger Klas Rosenblad.


Ämnen i artikeln:

Trygg-Hansa

Klas Rosenblad

Pressmeddelandet kom i slutet av februari. Trygg-Hansa/Codan hade omorganiserat och gjort en toppvärvning. Klas Rosenblad, med ett förflutet som vd för MTG TV Online och marknadschef på Viasat skulle bli ny marknadsdirektör.
– Han erfarenheter och profil är precis vad vi behöver för att ta oss till nästa nivå, sa Rickard Gustafsson vd på Trygg-Hansa/Codan.

Mindre än två månader efter han tillträdde är det slut. Klas Rosenblad kände att han inte passade in i bolagets kultur. Han har inte lämnat för ett annat jobb.
– Det har jag absolut inte men den biten kommer lösa sig. Man känner ganska fort om man trivs på ett bolag. Det var bättre att vara ärlig, säger Klas Rosenblad.

Trygg-Hansa har ingen annan syn på avhoppet:
– Klas hade en annan syn på kulturen och arbetet framledes och då valde han helt enkelt att gå vidare innan det hade gått för lång tid. Det var ett gemensamt beslut med koncernledningen, säger Johan Eriksson presschef på Trygg-Hansa.

Företaget har gjort klart med en tillförordnad till de hittar en ersättare
Phil Wilson-Brown är tillförordnad tills vi hittar någon ny. Han var tillförordnad innan Klas kom hit och har lagt alla de senaste strategierna, så arbetet fortskrider enligt plan, säger Johan Eriksson.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Trygg-Hansa

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.