Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Blockerar alla annonser – ska tjäna pengar på reklam

Publicerad: 14 september 2016, 06:07

Företaget bakom adblock plus lanserar en egen annonsbörs, Youtube drar igång socialt nätverk och italienska regeringen drar tillbaka kritiserad fertilitetskampanj. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AdblockPokémon GoYoutubeMagda Gad

Adblock lanserar annonsbörs
Det tyska företaget Eyeo står bakom världens förmodligen mest spridda annonsblockerare, Adblock plus. Nu ska bolaget med 100 miljoner aktiva användare tjäna pengar på annonser. Med Eyeos annonsbörs ska digitala publicister automatiskt kunna sälja och publicera annonser på sina sajter som garanterat kommer att släppas igenom bolagets adblocker. Det rapporterar Wall Street Journal.

Youtube lanserar socialt nätverk
Med det sociala nätverket Community vill Youtube göra det enkelt för innehållsskaparna på plattformen att kommunicera med sina följare. Community befinner sig fortfarande i betastadiet. Användarna kommer att kunna dela annat innehåll än bara videoklipp med sina följare, till exempel textinlägg, bilder och GIF-animationer. Det rapporterar Techcrunch.

Italienska regeringen drar tillbaka kritiserad kampanj
En annons visade en kvinna som höll ett timglas med texten "Skönhet har ingen åldersgräns, men det har fertilitet." En annan visade ett par barnskor insvepta i den italienska flaggan och en tredje porträtterade en man hållandes i en halvt uppbrunnen cigarett med budskapet: "Låt inte din sperma gå upp i rök". Kampanjen från regeringen skulle lyfta "Fertilitetens dag" den 22 september och uppmuntra italienare att få fler barn. Men efter massiv kritik har kampanjen dragits tillbaka, rapporterar New York Times.

Magda Gad tilldelas Cordelia Edvardson-priset
Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tilldelas 2016 års Cordelia Edvardson-pris. Motiveringen löd:
"Med suverän känsla för rytm och scener berättar Magda Gad om platser dit de flesta aldrig reser och aldrig vill resa. Stilen är hårdkokt men inte cynisk, språket sparsamt på uttryck och uttrycker därför desto mer. Magda Gad gör vår blick klarare."

Spelade Pokémon Go vid riksdagens öpppnande
När Stefan Löfven inledde riksmötet under tisdagen med att prata om samhälleliga utmaningar var partikollegan Monica Green upptagen med att fånga en Pokémon som hon sett bakom ryggen på prins Daniel. En jakt som hon valde att lägga ut på Twitter. Konsekvensen blev många glirningar från oppositionen samtidigt som i stort sett alla tidningar, däribland Expressen, rapporterade om händelsen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.