Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Blocket rycker ut för att rädda binas akuta bostadssituation

Publicerad: 20 maj 2019, 11:02

Nu blir det gratis att annonsera för bihotell på Blocket Bostad. Med initiativet vill Blocket få fler svenskar att skapa boplatser till de utrotsningshotade bina.


Ämnen i artikeln:

NaturskyddsföreningenReklamBlocket BostadBlocket

En tredjedel av Sveriges 270 vilda biarter är på väg att försvinna till följd av bland annat bristen på boplatser. En enkel räddningsinsats är att skaffa ett bihotell. Inom en ny kampanj gör Blocket Bostad det nu möjligt med gratis annonsering av bihotell i syfte att få fler svenskar att bygga bihotell, eller sälja eller skänka dem. Initiativet kommer i samband med Världsbidagen som instiftats av FN.

Förutom att det blir gratis med privatförsäljning av bihotell kommer Blocker donera 100 kronor per upplagd annons till Naturskyddsföreningens arbete för att rädda bina och bevara den biologiska mångfalden.

– Vi vill att bihotellet ska vara lika självklart som en fågelholk. På Blocket Bostad finns många hus- och trädgårdsägare som vi tror är måna om att vända utvecklingen för bina. De är ju, förutom avgörande för en hållbar framtid, värdefulla trädgårdsmästare. Annonserna med bihotell hoppas vi kommer att väcka stor uppmärksamhet bland mängden hus och lägenheter till salu, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket Bostad, i ett pressmeddelande.

Enligt en färsk undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Blocket Bostad framgår att sju procent av svenskarna redan idag äger ett bihotell. Samtidigt kan fyra av tio (38 procent) tänka sig att antingen köpa eller bygga ett bihotell i sommar. Bland fritidshusägare är siffran än högre där varannan (50 procent) kan tänka sig skaffa ett.

I samarbete med profilerna Linnéa Seidel, Jessica Lagergren och Gabriella Joss kan svenska folket på Blockets sajt ta del av hur de valt att bygga sitt personliga bihotell.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.