Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bluffarna på M:s valaffischer

Publicerad: 15 augusti 2014, 05:23

Flera av påståendena på Honestys valaffischer för Moderaterna i Stockholm stämmer inte, Edelman ber om ursäkt för pr-tipsen efter Robin Williams död och stortabben i nya pr-bilden för Downtown Abbey. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

EdelmanKristallenModeraternaTV4GoogleHonesty

Moderaterna anklagas för bluffkampanj
I går lanserade Moderaterna i Stockholms län sina valaffischer, framtagna av reklambyrån Honesty. Här berättar partiet vad som kommer att hända om det blir en rödgrön majoritet i Stockholm efter valet. Men flera av påståendena stämmer inte. En affisch bärr budskapet att RUT-avdraget försvinner vid maktskifte, men bara Vänsterpartiet vill avskaffa RUT. När samtliga rödgröna partier vill att tunnelbanan byggs ut, indikerar M:s kampanj att de inte vill det.

Moderaternas kommunikationschef i Stockholm stad Elisabeth Stomp ska affisscherna ses som ett sätt att väcka debatt, snarare än som kalla fakta.

– Vi vill ha en debatt. Det här är konsumentupplysning till stockholmarna. Det här är det som står på spel. Ingen vet hur de här frågorna kommer att landa, säger hon till Metro.

Edelman ber om ursäkt för Robin Williams-tipsen
I en bloggpost skrev pr-jätten Edelmans strateg Lisa Kovitz att Robin Williamss självmord skapar en pr-möjlighet för grupper som lobbar för bättre vård av psykiskt sjukdom. Bland annat skrev hon "hans död skapar ett Carpe Diem-moment". Vilket skapade en kritikstorm mot pr-byrån. Under torsdagen bad pr-byrån om ursäkt på Twitter. Det skriver AdWeek.

Downtown Abbeys pr-miss
När Downtown Abbey presenterade foton till sin reklamkampanj för seriens femte säsong förstördes känslan av 1920-tal. En bild med skådespelarna Hugh Bonneville, som spelar Robert, Earl of Grantham, och Laura Carmichael, som spelar Lady Edith Crawley, syns en modern plastflaska i bakgrunden. Bilden godkändes dock av produktionen och används i den pågående reklamkampanjen. Det skriver Aftonbladet.

Googles kablar förstärks efter hajattacker
En ny beläggning ska råda bot på ett överraskande problem för Googles kablar i havet – hajattacker. Det berättade en av Googles produktchefer under ett evenemang. Forskningen har hittills inte kunnat förklarar varför hajarna dras till fiberkablarna. En teori är att de dras till de magnetfält som kablarna skapar, skriver The Guardian.

Malin Åkerman leder Kristallen
I par med David Hellenius kommer svenska Hollywood-skådisen Malin Åkerman bilda ett av programledarparen för årets upplaga av tv-priset Kristallen. Det skriver SvD. Galan äger rum den 29 augusti och sänds i TV4.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.