Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

BMW lyser upp Östersjön för svenska surfare

Publicerad: 10 mars 2017, 13:48

Foto: Kampanjbild

I en ny kampanj producerad av MullenLowe Brindfors lyser BMWs bilar upp den mörka Östersjön – allt för att hjälpa surfaren Freddie Meadows.


Ämnen i artikeln:

BMWMullenLowe BrindforsReklam

Trots att Östersjön varken kan erbjuda kritvita stränder, turkost hav eller tropisk värme är det ett eftertraktat hav för svenska surfare. Ett problem är dock att det svenska mörkret omöjliggör surfing under natten, då de bästa vågorna tornar upp sig. För de av oss som inte är sugna på att ge sig ut i vattnet en mörk vinterkväll leder det här inte till några större bekymmer, men för svenske surfaren Freddie Meadows är det annorlunda.

I en ny kampanj, producerad av MullenLowe Brindfors och Pillowtalk, löser BMWs nya 5-serie problemet genom deras nya LED-strålkastare med 500 meters räckvid lysa upp det mörka havet.

– I Sverige handlar surfing ännu mer om tajming. De perfekta vågorna uppstår ofta precis innan solen går upp, speciellt vintertid. Men att surfa när det är becksvart ute går helt enkelt inte så det är inte sällan som jag ser solen sjunka i samma takt som jag hör vågor och vind tillta. Den här frustrationen har legat och gnagt i mig så när den här idén föddes var det bara att köra, säger Freddie Meadows.

En stormig torsdagsnatt tog han med sig sitt surfarteam ut på Östersjön för att ge sig ut i vågorna.

– Det var mycket coolare än vad jag drömt om och något jag definitivt vill göra om. Tack vare bilarna som lyste upp havet åt mig kunde jag surfa i tre timmar – trots att det var natt och snöstorm, säger Freddie Meadows.

Idén föddes i och med MullenLowe Brindfors arbete med konceptet "BMW by night", som skapades för att berätta om BWMs innovationer för mörkerkörning.

– Det här är ett nytt sätt för oss att berätta om all den teknik som finns i våra bilar. Teknik som finns där för att göra det enklare, tryggare och roligare, både för dem som sitter i bilen och för dem som finns utanför. Freddie har sedan länge varit en av våra ambassadörer och därför kändes det självklart att låta nya BMW 5-serien lysa upp havet åt honom, säger Tina Jarlerud, marknadschef BMW.

Arbetsgrupp

BMW

Marknadschef: Tina Jarlerud

Projektledare: Cataharina Lindaf Hageby, Maja Björklén

Producent: Freddie Meadows

Pillowtalk

Reggisör: Marcus Rönne

Ljud: Simon Hagström Rennerstedt

DOP - Henning Sandström

Bild – DamaColore

MullenLowe Brindfors

Kreatörer: Henrik Almqvist, Henning Wijkmark

Projektledare: Annica Smith

PR: Susanne Johansson

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.