Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bob Dylans nästa giv: Reklamskådis för IBM

Publicerad: 9 oktober 2015, 08:30

Bob Dylan pratar med Watson.

Bob Dylan är inte bara en sångfågel. Han kan titulera sig reklamskådis också. I en ny film för IBM pratar han med superdatorn IBM Watson.


Ämnen i artikeln:

Bob DylanIBM

I filmen pratar Bob Dylan med Watson om språk och superdatorn föreslår att de ska göra en låt tillsammans. Samtidigt släpps två andra klipp för Watson, den ena med Jeopardyvinnaren Ken Jennings som tidigare har blivit slagen av Watson och den andra med barnet Annabelle.

Kampanjen är skapad av Ogilvy & Mather och är gjord för att visa på Watsons många sidor: Informationsinhämtning av medicinsk data, medieresearch och sångtexter.

Syftet är också att nå en större målgrupp: att hjälpa företag, beslutsfattare och mjukvaruutvecklare att förstå hur Watson fungerar.

Det är verkligen inte första gången Bob Dylan figurerar i reklamsammanhang. Han har tidigare gjort reklam för bland andra Apple, Cadillac, VIctoria's Secret, Coop och i ett svenskt sammanhang medverkade han senast i spelbolaget Paf:s Experiment ensam.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bob DylanIBM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.