Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bokförlag låter produkt från darknet ingå vid köp av bok – om darknet

Publicerad: 12 december 2016, 14:38

Att den som köper bok även får en premieprodukt på köpet är inget nytt. Mer nytt är däremot att premieprodukten kommer från darknet och köps in helt slumpvis enligt en algoritm. Och att beställaren inte vet vad det är hen ska få förrän premien landar i brevlådan.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmDaidalos

Det är Bokförlaget Daidalos som i tillsammans med sin byrå DDB Stockholm testar ett nytt sätt att sälja böcker med hjälp av den klassiska metoden att erbjuda en premieprodukt på köpet till den som beställer en bok.

Boken det handlar om den här gången är "Det mörka nätet" av Jamie Bartlett som handlar det dolda internet, i folkmun kallat darknet.

I Daidalos version får de 50 första som beställer inte ett knivset eller en morgonsrock som premie, utan en helt slumpvald produkt från darknets krypterade handelsplatser som gjort sig kända för att erbjuda i princip allt ifrån vapen till planritningar över banker.

När köparen beställer boken på förlagets kampanjsida lägger en algoritm direkt en slumpvis order på en vara på darknet till ett maxvärde av 0,02 bitcoins (ca 119 kr), som är valutan på darknet. Vad det är visar sig alltså först när kunden får försändelsen i brevlådan.

– Vi tycker att detta är ett intressant sätt att ge ett konkret exempel på den mångfald och kreativitet som darknet kan uppvisa. Köparna riskerar förstås att få riktigt märkliga premier, men den förhållandevis låga kostnaden på 0,02 bitcoins gör att grovt illegala produkter som vapen och knark inte kommer landa hemma hos våra kunder. Men självklart är detta en kampanj vi inte kan kontrollera fullt ut, säger Pelle Sjödén på Daidalos.

Boken med det speciella Darknet-erbjudandet finns att beställa på förlagets hemsida daidalos.se/darkoffer och gäller de 50 första som slår till.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

DDB StockholmDaidalos

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.