Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bolaget drog in 4,4 miljoner

Publicerad: 11 augusti 2009, 13:09

Idag har Resume.se rapporterat om att en projektledare på reklambyrån Attraction är misstänkt för att ha hjälpt Johan af Donner, som i sin tur är misstänkt för grovt bedrägeri.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetAttraction

Misstankarna riktar sig dock inte mot reklambyrån Attraction. Vd Per Lindeblad sa tidigare till Resume.se att det är projektledaren och hans egna aktiebolag bolag som är indragna i utredningen.

Resume.se har granskat årsredovisningarna för det bolag där den misstänkte projektledaren är både vd och sitter i styrelsen. Åresredovisningarna är väldigt sparsamma med information. Det enda som nämns om verksamheten är att bolaget bedriver verksamhet inom direktmarknadsföring.

Under åren 2000 till 2007 har bolaget omsatt totalt 4 354 230 kronor. Omsättningen har pendlat mellan 921 100 kronor och 160 080 kronor.

Bolaget har haft en person anställd. Men det kan inte varit någon kvalificerad tjänst. Personalkostnaderna uppgår som mest till knappt 150 000 kronor, men ligger oftast betydligt lägre.

Istället har huvuddelen av omsättningen försvunnit i posten övriga externa kostnader. Under toppåret 2005 var omsättningen 921 000 kronor varav övriga externa kostnader uppgick till 782 772 kronor.

Bolaget har i årsredovisningen för 2007 ett negativt eget kapital. Revisorn påpekar detta i sin revisionsberättelse:
”Bolagets kapital är liksom föregående år förbrukat och jag erinrar om aktiebolagslagens regler om kontrollbalansräkning, likvidation och personligt ansvar för styrelseledamoten.”

Under tiden som projektledaren drivit aktiebolaget har han lyft lön på Attraction. Under 2007 drog han in 445 900 kronor.

Under dagen har Atttraction tagit bort projektledarens namn från sin hemsida.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Röda KorsetAttraction

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.