Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bolaget kraschade - grundarna drar igång nytt

Publicerad: 27 mars 2013, 09:18

Marknadsbyrån i Skåne, tidigare Attraction, har gått i konkurs. Nu går bolagets ordförande tillika grundare, Stefan Widén, samman med Patrik Almö, som också var med och grundade Attraction. Duon blir likvärdiga delägare i den nya koncernmodern Commerz Holding.


Ämnen i artikeln:

Attraction

Patrik Almö lämnade Attraction för att starta affärswebbyrån Commerz Consultant för fyra år sedan.

Han  bildar nu koncernmodern Commerz Holding ihop med Stefan Widén, som är ordförande och också grundare av konkursdrabbade Attraction, enligt nyhetsbyrån  Rapidus. Stefan Widén äger även sökordsoptimeraren Adomera.

–  I Commerz har vi fokuserat på att bygga webbsystem som stödjer   kundrelationen. Vi har haft en ganska teknisk inriktning. Den nya   koncernen kompletterar verksamheten och gör att vi kan hantera större   delar av kundernas kommunikation, säger Commerz Consultants vd Patrik   Almö till Rapidus.

Den nya koncernen omfattar nära 20 anställda och har kunder som Tetra Pak, Malaco och förpackningsbolaget Bong:

Commerz räkenskapsår slutar i april. Prognosen  ligger på en omsättning på 12-13 miljoner kronor och ett resultat på en  miljon kronor.

–Våra konkurrenter är oftast byråer som arbetar  tillsammans med större konsultbolag. Genom att ha allt under ett tak  blir vi konkurrenskraftiga. Utmaningen nu blir att få delarna att jobba  ihop på ett effektivt sätt, säger Patrik Almö till Rapidus.

Attraction,  som bytte namn till Marknadsbyrån i Skåne, begärdes i konkurs av  it-konsultbolaget Omegapoint i Malmö i mitten på januari.

Bolaget hade ett krav på 800 000 kronor.

Den sammanlagda leverantörsskulden låg på 2 miljoner kronor.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Attraction

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.