Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bolts guldkontrakt med Puma

Publicerad: 25 augusti 2010, 14:55

Usain Bolt är inte bara världens snabbaste man. Nu är han också den bäst betalde friidrottaren genom tiderna, tack vare sitt nya kontrakt med sponsorn Puma.


Ämnen i artikeln:

PumaUsain Bolt

Usain Bolt. Foto: Pressbild.

Kontraktet sträcker sig fram till 2013 och ger rekordbra betalt för superstjärnan. Även om Puma inte vill avslöja vilken summa det rör sig om konstaterar de att Usain Bolt numera är den bäste betalde friidrottaren genom tiderna.

– Det är stora pengar det handlar om, inget snack, men det är han värd, säger Rickard Kull, marknadschef på Puma.

Enligt honom är det ”svinviktigt” att de nu har förlängt sponsorskapet i tre år framöver. OS i London hägrar om två år och Usain Bolt siktar på nya rekord.

– Det är min dröm att ha en atlet som honom i vårt stall med sin personlighet och den glädje han utstrålar. Han är så jäkla skön, säger Rickard Kull.

Planen framöver är att fortsätta använda sig av sprinterstjärnan i kampanjer för ”running-segmentet” men även mixa in honom i andra försäljningsområden. Ett exempel på det är fotboll, där Puma gör skor som också marknadsförs med hjälp av Usain Bolt. På sikt vill man från Pumas sida använda sig mer av honom i mer cross category-marketing.

– Han gillar till exempel musik och att vara dj. Förhoppningsvis kan vi få in honom mer i livsstils-segmentet, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PumaUsain Bolt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.