onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bonnier köper in sig i contentbyrå

Publicerad: 30 juni 2015, 13:48

Christian Albinsson, grundare Oh My, Jonas von Hedenberg, Senior Investment Manager Bonnier Growth Media, Niclas Wikström, grundare Oh My.

Bonnier Growth Media tar en 20-procentig andel i den digitala contentbyrån Oh My. Affären är ett led i satsningen på att växa inom området.

Ämnen i artikeln:

Bonnier Growth MediaUlrika SaxonOh MyReklam

FT

Fredrik Thambert


Oh My har kontor i bland annat Piteå och Stockholm. Inriktningen är digital content-marketing och i fjol omsatte de cirka 41 miljoner kronor. Nu går Bonnier Growth Media in och köper en femtedel av byrån. Efter affären ägs företaget, förutom Bonnier, av grundarna Niclas Wikström, Christian Albinsson och Markus Tiburzi, fem medarbetarpartners samt Universum.

– Content marketing är ett prioriterat område inom Bonnier och med förvärvet av Oh My får vi en bredare bas att stå på rent affärsmässigt. Oh Mys grundare representerar dessutom den typ av entreprenörer vi gärna vill jobba med, kommenterar Ulrika Saxon, affärsområdeschef och vd för Bonnier Growth Media.

Sedan tidigare ingår contentbyrån Spoon i affärsområdet. De båda byråerna har tidigare samarbetat kring bland annat teknisk utveckling.

– Det viktiga för oss har varit att få in en stor långsiktig ägare där det finns en industriell logik bakom engagemanget. I det sammanhanget är Bonnier en drömpartner. Om näringslivet hade varit som dejtingappen Tinder kan man säga att både vi och Bonnier har swischat till höger på respektives profil, säger Christian Albinsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev