Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Boomerangkreatören tillbaka på Saatchi & Saatchi

Publicerad: 16 juni 2008, 10:47

Det var "en stor förlust" när Gustav Egerstedt lämnade Saatchi & Saatchi för Farfar i vintras. Nu har Hans Sydow tagit tillbaka sin kreatör som blir cd och får en plats i byråns ledning.


Gustav Egerstedt. Foto: Björn Elgstrand

I februari plockade Farfar de två kreatörerna Nima Stillerud och Gustav Egerstedt från Saatchi & Saatchi. Båda hade arbetat som ad på byrån i tre år när de tog steget till Farfar. Nu står det klart att Egerstedt återvänder till Saatchi & Saatchi efter semestern.

Efter sejouren på Farfar blir han en av tre kreativa ledare på byrån och "självskriven" i ledningsgruppen på Saatchi & Saatchi.

– Gustav är extremt viktig. Han är ett kreativt kraftpaket som aldrig ger sig. Han har varit en nyckelperson i våra uppdrag för Jokk, Falcon och Gainomax, säger Saatchi & Saatchis vd Hans Sydow till Resume.se.

Hur kändes det när han gick till Farfar?

– Det var en stor förlust. Samtidigt så vill människor prova olika val, det var bara att önska honom lycka till. Desto roligare är det att välkomna honom tillbaka.

Ställde han något ultimatum när han gick, som ni senare gav efter för?

– Nej, inte alls. Han var nyfiken på Farfar som är en av världens ledande interaktiva byråer.

Hur snabbt efter att han gått började ni tala om att han skulle tillbaka?
– Inte så snabbt, det var för några veckor sedan.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.