Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Borås gymnasieskolor livekampanjar med Instagram

Publicerad: 15 oktober 2013, 09:11

Årets kampanjtema för Borås Gymnasieskolor är "Här är mitt liv", som bland annat går ut på att låta niondeklassare se rakt in på gymnasieprogrammens vardag – i realtid.


Under hösten kommer alla nior i kommunen att kunna följa livet på Borås Stads alla gymnasieprogram via Instagram på boras.se/härärmittliv – allt i realtid.

Det är första gången Borås kommunala gymnasieskolor använder sociala medier på det här sättet. Gymnasieeleverna har fått fria händer att förmedla sin bild av just det program de går på. Allt är transparent, helt utan censur, på elevernas villkor.

– Vi vet att många gör sitt val först efter besöksdagarna som arrangeras varje år, men de dagarna är inte förrän senare i höst. Därför vill vi förmedla en livekänsla av hur det är på de olika programmen redan nu, säger Oskar Pettersson, ad på reklambyrån Mecka som ligger bakom kampanjen.

Syftet med kampanjen är att hjälpa niorna med sitt gymnasieval som ibland upplevs som svårt och lite krångligt. På kampanjsajten, www.boras.se/härärmittliv, finns därför den viktigaste informationen inför gymnasievalet samlad. Där går det också att se på filmer som presenterar de olika programmen och göra ett test utifrån sina egna intressen.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.