Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Boråsbyrå byter namn

Publicerad: 2 september 2016, 07:35

Brainforests ägare. Från vänster; Johannes Glans, Johan Bengtsson, Magnus Wallmark, Rudi Sabo och Peter Algebäck.

Rekyl Reklambyrå i Borås ändrar affärsinriktning och byter namn till Brainforest.


Sedan starten för tjugo år sedan har byrån jobbat med kommunikation och produktion av reklam i både stor och liten skala. Nu vill byrån ta nästa steg för att hjälpa sina kunder att utvecklas.

– Vi gör detta så att våra kunder kan möta morgondagens förändringar på ett hållbart sätt. Därför uppgraderar vi nu vår affärsinriktning från reklambyrå till strategisk kommunikationspartner och passar dessutom på att byta namn från Rekyl till Brainforest, förklarar Peter Algebäck, vd på Brainforest i ett pressmeddelande.

Under det gångna året har byrån lagt om sitt erbjudande

– Vi har lagt till affärsdesign, varumärkesstrategi och trendinnovation samt utvecklat vår kompetens inom kommunikationsstrategi, säger Algebäck och förklarar att skiftet från Rekyl till Brainforest inte enbart är ett namnbyte. Det är vårt sätt att markera ett bredare kunderbjudande. Vi ska förena affärslogik med kommunikationsmagi så att våra kunder får största möjliga utväxling på en föränderlig marknad utan gränser. Hållbara relationer som utvecklar Algebäck förklarar att Brainforests uppdrag är att skapa trogna anhängare till kundens varumärke. - Att bygga varumärken handlar inte längre om att enbart sälja. Det handlar om att skapa bästa möjliga förutsättningar för att kundens kunder ska kunna utvecklas. Det förtroendet leder i sin tur till hållbara relationer som företaget bakom varumärket kan kapitalisera på. För att säkerställa omställningen från traditionell byrå till strategisk kommunikationspartner har Brainforest en unik evolutionsmodell. - Den är utformad så att den på ett kontrollerat sätt hjälper uppdragsgivarna med allt från affärsutveckling, produktutveckling, varumärkesutveckling och naturligtvis kommunikation, förklarar Algebäck. Trots den nya inriktningen med Brainforest kommer byrån att behålla sitt huvudkontor i Borås. - För oss på Brainforest är hjärtat alltid i Borås. Vi tycker det är viktigt att vårda vårt ursprung och finnas på marknaden där vi växt upp, säger Algebäck och tillägger att de precis som många andra framgångsrika företag i Borås växer organiskt och tillsammans med sina kunder. - Vi ser hela Sverige som arbetsfält och framförallt delar av norra Europa och vi har även tankar om etablering på flera orter, avslutar Algebäck.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.