Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Borlängebo tog Red Bull vid hornen

Publicerad: 8 juli 2008, 08:25

Tjuren från Borlänge! Eventbolaget Bad Bull får behålla sitt namn. Trots att Red Bull tyckte att det var för likt deras varumärke.


Bad Bull Entertainment.

PRV avslår Red Bulls varumärkesklagan eftersom man anser att det inte fanns någon risk för förväxling.

– Jag är förstås glad. Och i ärlighetens namn tyckte jag redan från början att det hela kändes lite långsökt, säger Robert Magnusson, vd för Bad Bull i Borlänge.

Enligt Robert Magnusson gjorde Red Bull ett förhandlingsutspel, men parterna nådde aldrig till förhandlingsbordet innan PRV avslog ärendet.

Verksamheten som Bad Bull bedriver verkar heller inte ligga särskilt nära den som Red Bull förknippas med.

– Jag sysslar med event och äventyr och är helt mobil. Jag reser runt i hela Sverige.

Robert Magnusson har valt sitt bolagsnamn eftersom han bland annat bygger en mekanisk tjur, sådana som används i rodeo-sammanhang.

– Jag hade faktiskt hoppats på att få med mig Red Bull som sponsor, men det blir väl inget med den saken nu, säger Robert Magnusson och fortsätter att beskriva sin nya tjur som han håller på att bygga.

– Den ska vara klar i augusti och är helt datastyrd, med bland annat olika tävlingsprogram och ljud.

Varför bygger du mekaniska tjurar?

– En gång i tiden jobbade jag som tågrånare i High Chaparral. Den är möjligt att det finns en koppling till den tiden. Jag fortsatte senare att jobba med event på bolaget som blev Creator Momentum.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.