Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Börsexpert hyllar Intellecta

Publicerad: 17 december 2013, 09:56

Dawid Myslinski, Redeye.

Redeyes investeringsexpert Dawid Myslinski tror på att mycket starkt börsår 2014. Han lyfter fram Intellecta som ”veckans affärsförslag”.


Ämnen i artikeln:

Yann BlandyPropeopleSpringtime-Intellecta

”Även om aktien har gått i sidled sedan juli finns en tydlig korrelation  mellan omsättning och uppgångsdagar. Enligt mig är det bara en  tidsfråga innan kursen bryter igenom motståndet i intervallet 39-40  kronor.”, skriver Redeye-experten Dawid Myslinski i sin tekniska analys för DI.

Han utser Intellecta-aktien till "veckans affärsförslag".

Dawid Myslinski lyfter fram att bolaget har  genomfört en större strategisk renodling under det gångna året. Dels  genom försäljningen av Infolog (tjänster inom grafisk produktion) , dels  genom förvärven av de digitala byråerna danska Propeople och svensk  River Cresco.

Han gillar också att förvärven sker genom  majoritetsposter på 60-70 procent eftersom det ökar chansen att  bolagens nyckelpersoner engagerar sig även i framtiden.

Han lyfter  också fram att Intellecta precis har meddelat att bolagets befintliga  enheter lyckats vänta till organisk tillväxt under Q4 samt att man har  kommunicerat tillväxtmål på 10 procent per år och en fördubbling av  intäkterna inom två år.

Intellecta planerar också en extrautdelning  på 6 kronor per aktie (cirka 15 procent av den aktuella kursen) i och  med Infolog-försäljningen.

Dawid Myslinski tycker även att det ger  bra signaler att företagets vd Yann Blandy har ökat sitt innehav i  Intellecta under juli och november.

Hans tekniska analys visar också att vi får räkna med en  nedåtgående börstrend under 3 veckor till 3 månader.  Huvudscenariot är  att kurvan pekar uppåt efter det.

Redeye-experten tycker att det är  svårt att sia om hur länge den uppåtgående trenden ska hålla i sig och  hur ”övervärderad” börsen blir inom den rasar ihop som ett korthus.

Dawid  Myslinski är dock övertygad om att den positiva trenden håller i sig  under hela 2014 och räknar med en uppgång på någonstans i häraden 20  procent.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.