Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bosse Rönnberg: ”Nu har de ju en ny marknadschef”

Publicerad: 16 januari 2013, 10:58

Foto: Lisa Åberg.

I dagarna stod det klart att Länsförsäkringar har valt bort Bosse Rönnberg och i stället satsat på TBWA som nya reklambyrå samt Carat som mediebyrå: – Jag har haft tolv bra år med Länsförsäkringar. Nu har de ju en ny marknadschef och jag önskar dem lycka till, säger Bosse Rönnberg.


Ämnen i artikeln:

Bosse RönnbergLänsförsäkringarTBWACarat

”Vi har samarbetat med Bo Rönnberg i olika konstellationer i över tio år  och vi var överens om att det var dags för oss både att gå vidare.”.

Det  beskedet gav Länsförsäkringars kommunikationsdirektör, Fanny Wallér,  efter att det stod klart att försäkringsjätten avslutar samarbetet med  Bosse Rönnberg.

Han vill inte kommentera det hela i detalj, men ger ändå följande kommentar - som också är lite annorlunda vad gäller hur länge Bosse Rönnberg egentligen har samarbetat med Länsförsäkringar:
– Jag  har haft tolv bra år med Länsförsäkringar. Nu har de en ny marknadschef  och jag önskar dem lycka till med den byrå som dem har valt, säger han.

Fanny Wallér tillträdde som ny kommunikationsdirektör i Länsförsäkringar efter sommaren.

Hon  har varit koncernmarknadschef i Intrum Justitia sedan år 2008 och har  också tillbringat många år inom SEB som marknads- och försäljningschef  för SEB Retail Banking samt Internetkontoret.

För drygt två år sedan  gick Agria, ingår i Länsförsäkringar, ut med en ny kampanj för  djurförsäkringar Våra kunder går på fyra ben.

I filmen ser det ut som om  djuren funderar över vilket försäkringsbolag som man ska välja. Printannonserna lyfte fram att hunden Zorro varit nöjd kund sedan 2007.

Konceptet var signerat Bosse Rönnberg, som hade använt Flickorna Larsson som produktionsbolag.

Så sade han då:
”Jag hoppas att de kommer hålla fast vid det här under flera år. Internt har jag förstått att man är nöjda.”

Nu väljer alltså Länsförsäkringar att arbeta med TBWA och Carat i stället.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.