onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Boten som ska ge svar på värnplikt och mönstring

Publicerad: 3 maj 2018, 10:17

Foto: Pressbild

Boten ska bemöta rykten direkt i mobilen via Facebook Messenger och är framtagen av designbyrån FamiljenPangea.

Ämnen i artikeln:

DesignbyråerFamiljenPangea

AH

Alex Hartelius


I samarbete med Rekryteringsmyndigheten lanserar idag FamiljenPangea en värnpliktsbot som ska fungera likt en chatbot och svara på rykten och frågor om mönstring samt värnplikt via Facebook Messenger.

– Vi vet att det finns många frågor om mönstring och värnplikt. Det är bara ett år sedan plikten började gälla igen. Många 18-åringar känner visserligen till att plikten är återinförd, men vet inte vad skyldigheten egentligen betyder. Det här innebär en risk för ryktesspridning, framför allt på nätet. Värnpliktsboten ger fakta, svarar på frågor och reder ut rykten, säger Sofie Engström, pressansvarig Rekryteringsmyndigheten, i en kommentar.

Värnpliktsboten kommer att finnas tillgänglig på Facebook Messenger från och med idag. Förutom att bemöta felaktigheter kommer boten även att svara på praktiska frågor.

– Förutom att det cirkulerar felaktigheter om mönstring och värnplikt i trådar på nätet, jag läste till exempel en lång konversation mellan ett par ungdomar om hur man skulle springa igång en helikopter på mönstringen, är ungas bild av värnplikten ofta präglad av föräldrars erfarenheter från "lumpen". Något som blir vilseledande med dagens moderna värnplikt. Värnpliktsboten blir någon att vända sig till för att få ett svar att lita på, säger Lia Merkel, copywriter på FamiljenPangea.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev