Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Boten som ska ge svar på värnplikt och mönstring

Publicerad: 3 maj 2018, 10:17

Foto: Pressbild

Boten ska bemöta rykten direkt i mobilen via Facebook Messenger och är framtagen av designbyrån FamiljenPangea.


Ämnen i artikeln:

DesignbyråerFamiljenPangea

I samarbete med Rekryteringsmyndigheten lanserar idag FamiljenPangea en värnpliktsbot som ska fungera likt en chatbot och svara på rykten och frågor om mönstring samt värnplikt via Facebook Messenger.

– Vi vet att det finns många frågor om mönstring och värnplikt. Det är bara ett år sedan plikten började gälla igen. Många 18-åringar känner visserligen till att plikten är återinförd, men vet inte vad skyldigheten egentligen betyder. Det här innebär en risk för ryktesspridning, framför allt på nätet. Värnpliktsboten ger fakta, svarar på frågor och reder ut rykten, säger Sofie Engström, pressansvarig Rekryteringsmyndigheten, i en kommentar.

Värnpliktsboten kommer att finnas tillgänglig på Facebook Messenger från och med idag. Förutom att bemöta felaktigheter kommer boten även att svara på praktiska frågor.

– Förutom att det cirkulerar felaktigheter om mönstring och värnplikt i trådar på nätet, jag läste till exempel en lång konversation mellan ett par ungdomar om hur man skulle springa igång en helikopter på mönstringen, är ungas bild av värnplikten ofta präglad av föräldrars erfarenheter från "lumpen". Något som blir vilseledande med dagens moderna värnplikt. Värnpliktsboten blir någon att vända sig till för att få ett svar att lita på, säger Lia Merkel, copywriter på FamiljenPangea.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

DesignbyråerFamiljenPangea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.