Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Boxers filmer med Lost-stjärnan fälls

Publicerad: 18 december 2014, 15:44

Terry O'Quinn i Boxers kampanj

I höstas lanserade Saatchi & Saatchi en kampanj för Boxer Play med den kände skådespelaren Terry O´ Quinn, känd från bland annat Lost, i huvudrollen. Nu fälls reklamen av Reklamombudsmannen (RO) eftersom filmen kan få tittarna att tro att tjänsten fungerar utanför Sverige.


I den 20 sekunder långa reklamfilmen för Boxer Play vandrar Terry O´Quinn på en strand med palmer och berättar erbjudandet. I filmen säger han bland annat att man kan använda tjänsten var helst man vill. Det RO reagerar på är just att tjänsten i själva verket endast är tillgänglig i Sverige.

 "Opinionsnämnden finner att reklamfilmen, där en man befinner sig på en strand med palmer och använder den marknadsförda tjänsten på sin surfplatta, tillsammans med påståendet "Thanks to Boxer I can access my favourite tv-shows, whenever and wherever" som även översätts med texten "Tack vare Boxer kan jag komma åt mina favoritserier när som helst och var som helst" ger intryck av att konsumenten kan använda tjänsten även utanför Sverige. Enligt annonsörens uppgifter är så inte fallet.", skriver RO i sin bedömning.

I slutet av filmen kommer en text om begränsingen som dock endast visas under tre sekunder och i en mycket liten storlek, enligt RO.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.