måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bråk mellan TT och SD om partiets kampanjbild

Publicerad: 18 mars 2015, 06:21

SD:s kampanjbild

SD manipulerade bild utan tillstånd vilket fått TT att överväga åtgärder, reaktionerna på Max Stenbecks död och TV4 gör utmanare till Veckans Brott. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

DigitasMTGVeckans BrottSverigedemokraternaTV4Kinnevik

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


TT överväger åtgärder mot SD
Resumé har tidigare skrivit om Sverigedemokraternas nya kampanj som sattes i Stockholms tunnelbana i söndags. Här angriper SD de andra partierna för Decemberöverenskommelsen som gjorde att extravalet ställdes in. Bilden som är tagen i samband med presskonferensen när de sju partiernas ledare presenterade överenskommelsen och SD har klippt in bruna kepsar på deras huvuden. En variant på memen Scumbag Steve – en person som förknippas med olika typer av oanständigt beteende.

Originalbilden är tagen av TT och manipulerad utan tillstånd.  I avtalet med TT visar det sig att köpta bilder inte får manipuleras utan tillstånd från upphovspersonen.

– I det här fallet hade inte SD det. Vi funderar på vilka åtgärder vi ska ta, men framförallt ska vi prata med SD. Vi har kontakt och vi ska se vad kontakten leder till, säger TT:s bildchef Mats Schagerström till DN.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge tror själv att det aktuella fallet kan passera som politisk satir.

Reaktionerna på Max Stenbecks död
En av Kinneviks huvudägare Max Stenbeck dog i måndags 30 år gammal Det bekräftade Kinneviks informationsdirektör Torun Litzén under tisdagskvällen för Expressen. Tidningen har även fångat upp reaktioner kring dödsfallet.

– Jag är förstummad. Tankarna går givetvis till Cristina och de övriga syskonen. Max var en jättefin kille, det här är oerhört tragiskt. Jag lider verkligen med familjen som har gått igenom så mycket tragiskt, säger Tele2:s förre vd Lars-Johan Jarnheimer, i dag ordförande i Eniro och IKEA.  

Författaren och journalisten Per Andersson skrev en biografi över Jan Stenbeck.

– Jag har aldrig träffat Max, men när jag träffade Jan Stenbeck i Luxemburg 1997 berättade han, när vi satt i bilen, att han precis lämnat tillbaka Max till hans mamma; de låg i skilsmässa vid den här tiden. Jan hade haft Max någon vecka på sommaren. Han var så stolt över sin son, han skröt om honom och sa att han var jättebegåvad och samtidigt självständig.

Kinneviks mångårige rådgivare Björn Rosengren säger:
– Jag tycker att det är fruktansvärt att en ung begåvad man, i sina bästa år, ska gå bort. Jag beklagar verkligen det.

Affärsmannen och den tidigare journalisten Jörgen Widsell säger till Expressen:
– Det var Max Stenbeck som var utsedd till att efterträda sin far, det var inte Cristina. Men jag tror inte att Max ville. Jag känner mig chockad. Max var en oerhört fin och begåvad kille på alla sätt. Han var extremt begåvad.  

Pelle Törnberg nära vän med Jan Stenbeck och senare internationell Metrochef:

– Max var en väldigt klok och smart och sympatisk person. Det ska man ju säga när någon har avlidit, men det skulle jag ha sagt för några dagar sedan också om du frågade mig. Det är förfärligt att han skulle ryckas bort så tidigt, säger Pelle Törnberg som visste att Max Stenbeck hade diabetes.

HC Ejemyr var med och startade Metro och var  tidigare vice vd i MTG:
– Jag träffade Max när han var yngre, han var mycket omhuldad av sin far Jan Stenbeck. Han var stolt över Max, det här känns väldigt tråkigt.

Robert Aschberg som var en av de första journalister Jan Stenbeck rekryterade för Kinneviks mediesastning säger:
– Det var en varm, ung kille som var jävligt ordentlig och skötsam, säger han. Jag blev väldigt förvånad för jag trodde att han hade ett långt och rikt liv framför sig – mycket välförtjänt. Jag visste inte att han hade varit så sjuk.

TV4 utmanar "Veckans Brott"
Serien "Svenska fall för FBI" är TV4:s svar på SVT:s "Veckans brott" I programmet kommer den före detta mordutredaren Bo Åström granska mord olösta fall i par med Mark Safarik, tidigare FBI-agent. – Det blir ju jävla knepigt för mig att uttala mig om. Men det låter intressant och jag kommer definitivt att titta, säger Leif GW Persson till Aftobladet.

Speljätte petar Tiger Woods som frontfigur
Dataspeltillverkaren Electronic Arts bryter samarbetet med den tidigare världsettan i golf Tiger Woods som har pågått sedan 1998. De senaste åren har EA Sports minskat golfstjärnans synlighet och dataspelet PGA Tour får i 2015 års version den nuvarande världsettan Rory McIlroy på omslaget. Det rapporterar Business Insider.

Digitas Lbi byter namn i protest mot Dolce & Gabbana
En byrå sluter upp i protesterna mot Dolce & Gabbana sedan modejättens grundare kommit med uttalandet att provrörsbarn är "syntetiska" och sagt sig vara emot att HBTQ-personer ska få adoptera. DigitasLBi, som är en del av Publicis Groupe, sade på tisdagen att de symboliskt kommer att ta bort bokstäverna D och G från sitt byrånamn under en vecka. Det rapporterar AdWeek.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev