Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bråk om vinstdelning på Honesty

Publicerad: 4 april 2013, 07:16

Honestys vd, Walter Naeslund.

Flera seniora personer har lämnat snabbväxande Honesty under den senaste tiden. Flera källor hävdar nu att bråk om vinstdelning var en starkt bidragande orsak till avhoppen. Honestys vd, Walter Naeslund, tillbakavisar uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

HonestyWalter Naeslund

Resumé har i omgångar berättat att snabbväxande Honesty blivit av med eller gjort sig av med seniora konsulter.

Uppgifter till Resumé gör nu gällande att bråk om vinstdelning ligger bakom att flera seniora konsulter har lämnat byrån – Honesty hade en nettoomsättning på 34,5 miljoner kronor och en vinst på 8,1 miljoner kronor för räkenskapsåret 2012.

Honestys vd Walter Naeslund håller dock inte med:
– Det får stå för den som har sagt det, men det stämmer inte att vi har haft diskussioner om vinstdelning. Men folk har såklart rätt till olika åsikter, säger han.

Han påpekar också att byråns mest seniora personer redan är delägare. Det vill säga han själv, Martin Marklund, Petrus Kukulski och Emil Clase.

Resumé har nyligen berättat att såväl copywritern Jens Englund som en grafisk designer har fått lämna Honesty.

Walter Naeslund sticker inte under stol med att Jens Englund har en mycket senior kompetens:
– Vi har inte fört någon diskussion om vinstdelning med honom. Vi jobbar med lite högre fasta ersättningar i stället. Detta gäller även Robert Nygren, som är en av Sveriges mest seniora projektledare, säger Walter Naeslund.

Resumé har också berättat Klaus-Peter Beiersdorf och Marielle Lundvist lämnade bolaget i höstas för att gå till över till Garbergs.
– Jag gillade min gamla arbetsgivare, men jag kan väl säga att jag gillar min nya arbetsgivare ännu bättre, säger Klaus-Peter Beiersdorf. Walter Naeslund gav följande svar om det hela igår:

Här handlade det om att de digitala rollerna försvann på byrån.

Det låter som en efterkonstruktion. Jag menar vilken byrå jobbar inte med digitalt idag?

– I en värld där allt är digitalt blir byrån långsammare om man har separata roller. Alla roller på byrån måste jobba digitalt från början annars blir det en flaskhals. Vår stora pitch då vi säljer byrån är att vi är snabba, säger Walter Naeslund.

Han påpekar också att om det hade varit en efterkonstruktion hade vi ju ersatt de digitala rollerna med nya personer vid det här laget, vilket ju inte har skett och kommer heller inte att ske, enligt Walter Naeslund.

En ytterligare medarbetare som har valt att lämna Honesty är Jens-Peter Sjöberg – han kallas Sagan om Ringen-mannen eftersom han gjort produktioner åt såväl Sagan om Ringen samt Harry Potter.
Jens-Peter Sjöberg har startat det egna bolaget Odd Post.

– Jo, det stämmer att jag sade upp mig. Jag började på Honesty i november 2011 och arbetade där cirka tio månader. Jag gjorde ju mycket av arbetet med deras Studio-verksamhet, säger han.

– Till skillnad från digitala roller så har vi ersatt honom med Anders Olsson. Det Jens-Peter Sjöberg gjorde var ju att han slutade här för att han ville starta ett nytt bolag. Jag stöder sådant till 100 procent eftersom jag är entreprenör själv, säger Walter Naeslund.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

HonestyWalter Naeslund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.