Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brakförlust för Komm

Publicerad: 10 maj 2010, 13:19

Komm gör en brakförlust för 2009. När året summeras går organisationen back med 4 miljoner kronor. Den största förklaringen är rekryteringen av Björn Rietz som vd.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Kommunikationsbyråer

Jessica Bjurström, vd på Komm har tagit fram en handlingsplan för att få ordning på förbundets ekonomi.

Idag gick kallelsen ut till Komms årsmöte. Medlemmarna kommer där att få ta del av en dyster bild av ekonomin. Resultatet för 2009 hamnar på minus 4 miljoner kronor.

I en kallelse ger styrelsen följande förklaring:
• En misslyckad och kostsam vd-rekrytering. Rekryteringskostnad, löneökning (jämfört med tidigare vd) och avgångsvederlag uppgår till 1,6 miljoner kronor.

• Namnbyte till Sveriges Kommunikationsbyråer som årsstämman 2009 tog beslut om. Till följd av detta tog styrelsen beslut om att anslå 0,9 miljoner kronor ur förbundets tillgångar till en offensiv satsning.

• Förbundets Byråbok har inte gett budgeterade intäkter samtidigt som kostnaderna varit låsta i avtal med förlaget. För förbundets del har det inneburit en negativ resultatpåverkan om 1,2 miljoner kronor.

Förbundet skriver i kallelsen till årsmötet att det nu finns en handlingsplan för att få ekonomin i balans. Årsmötet hålls den 21:a maj.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.