Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brand i Bonnierhuset – DDB fick evakuera

Publicerad: 4 december 2012, 11:17

Bonnierhuset där DDB sitter fick evakuera.

Foto: Andreas Elgstrand.

Strax före klockan 11 började det att brinna i Bonniers Konsthall i Bonnierhuset i Stockholm. Ett hundratal människor fick evakueras ur byggnaden, bland annat reklambyrån DDB Stockholm. – Vi fick lämna lokalen och gå på tidig lunch. Nu är vi tillbaka, säger DDB:s vd David Sandström till Resumé


Ämnen i artikeln:

DDB Stockholm

Automatlarmet i Bonnierhuset på Torsgatan i Stockholm gick klockan  10.47. Tre minuter senare var brandkåren där och en halvtimme efter det  att larmet gick var branden släckt.

– Jag vet inte exakt vad som har hänt förutom att det var ett elskåp i  Bonniers konsthall som var källan till branden, säger Tomas Hermansson,  vd på Bonnier Fastigheter, till Resumé.

Varför elskåpet orsakade  branden vet man ännu inte. Enligt de uppgifter som Tomas Hermansson har  fått från den platsansvarige i huset så har branden bara orsakat  marginella skador.

Enligt polisen är en person är skadad. Ambulanspersonalen  har tagit hand om den skadade då det finns behov av sjukhusvård.

En av de som tvingades fly de rökfyllda lokalerna var DDB. Vid elvatiden lämnade medarbetarna byrågolvet på Torsgatan.

– Polisen var snabbt på plats. Evakuera är lite hårt. Vi fick lämna lokalen och gå på tidig lunch. Nu är vi tillbaka, säger DDB:s vd David Sandström till Resumé.

– Jag vet inte vad som har hänt. Det går lite rykten om att det bildas rökbildning på de nedre planen. Men nu är vi igång igen. Det är några lampor som blinkar och lite creepy stämning.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

DDB Stockholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.