Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Branschens kreativa talanger – de är årets kycklingstipendiater

Publicerad: 20 april 2016, 13:13

Evenlina Rönnung och Hugo Wallmo, Emelie Jinhee Johnsson, Linus Bronge och Oskar Pernefeldt prisas.

Liksom i fjol får fem unga och duktiga kreatörer dela på Kycklingstipendiet.


Ämnen i artikeln:

KycklingstipendietGuldägget 2016Guldägget

Det är Emelie Jinhee Johnsson (King) och kreatörsparen Hugo Wallmo & Evelina Rönnung (Åkestam Holst) samt Linus Bronge & Oskar Pernefeldt (Volt) som tilldelas 20.000 kronor var.

Kycklingstipendiet är instiftat av Komm och delas ut för att uppmuntra nya och begåvade kreatörer.

I år bestod juryn som utsåg vinnarna av Tove Langseth, cd på DDB Stockholm, Johan Olivero, copy på F&B, Annika Berner, cd på Beckmans och Rickard Beskow, copy på Åkestam Holst.

Motiveringarna lyder:

Emelie Jinhee Johnsson: "Komma här och glida in i reklamens finrum, som om man ägde stället. Komma här, utan respekt för de traditioner och sedvänjor som skänker trygghet, och hitta på helt nya sätt att sälja parfym, kläder och konst. Komma här och få Kycklingstipendie-juryn att släppa sin sakliga analys, till förmån för irrationell glädje och upprymdhet. Förbaskat imponerande".

Hugo Wallmo & Evelina Rönnung: "Trots att de knappt lämnat skolbänken visar de redan hur man bryter både kreativa och innovativa gränser. Genom att förena sina starka idéer med ny teknologi lyckas de skapa kampanjer som får vilken reklamsenior som helst att känna sig som reklamstofil. Med en så stark mapp i så ung ålder är juryn övertygad, den här duon kommer lyckas göra reklamstordåd de närmsta åren".

Linus Bronge & Oskar Pernefeldt: "Här har vi ett gäng som tar sina starka insikter, förvandlar dem till sylvassa idéer och förädlar dem med ett svindlande hantverk. Deras idéer har inte bara förmågan att ena en hel värld. Ikväll har de även lyckats ena juryn, och det med råge! Med en så komplett portfolio som deras är det inger snack om saken, de förtjänar kycklingstipendiet ögonabums!"

LÄS MER: "Jag vägrar ställa upp på att man måste gå Berghs för att få reklamjobb"

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.