Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Branschens största talanger

Publicerad: 16 april 2010, 06:58

Nina Granath, Simon Dahlgren Strååt, Petter Hernmarck & Erik Högfeldt är reklambranschens största talanger – Kycklingstipendiaterna 2010.


Ämnen i artikeln:

Kycklingstipendiet

Petter Hernmarck och Erik Högfeldt. Foto: Pontus Höök.

Nina Granath. (Resumé saknar bild på Simon Dahlgren Strååt).

Många av de allra största namnen i den svenska reklambranschen har blivit Kycklingstipendiater. Priset går till de allra mest lovande talangerna.

Här är motiveringarna för årets pristagare.

Nina Granath
Du har i din ansökan visat på en ovanligt begåvad, mogen och utvecklad känsla för grafisk design och experimentell typografi. Speciellt i dina examensarbeten visar du en konstnärlig nyfikenhet och ett konceptuellt spännande formspråk utöver det vanliga. Du har dessutom en minutiös känsla för form och material i samklang. Grattis Nina Granath!

Simon Dahlgren Strååt
Reklamgurun Bill Bernbach sa en gång att ”I vår värld är det inte det goda som segrar över det onda – utan det energiska som övervinner det passiva.” Årets kycklingjury konstaterar unisont att i din värld är det energiska alltid det goda. Oavsett om det utspelar sig i film, foto eller bara i fantasin. Fortsätt så och din energi kommer att förändra världen. Grattis Simon Dahlgren Strååt!

Petter Hernmarck & Erik Högfeldt

Engelska arbetarkillar som sjunger, eller snarare skriker ”I want to stand with you on a mountain” på puben räckte egentligen. Redan här var juryn såld. Oavsett kön. Men när ni dessutom love-bombar oss med en rad insiktsfulla, ambitiösa och nydanande kampanjer – ofta kittlande nära det ogenomförbaras gräns – ja då är saken definitivt klar. Grattis Petter Hernmarck & Erik Högfeldt!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kycklingstipendiet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.