Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Branschvänner startar insamling efter Mille Balais död

Publicerad: 1 juli 2014, 13:34

Den bortgångne svenske filmregissören Mille Balai hade många vänner i reklambranschen. Nu vill man få hem hans kropp från Brasilien, men försäkringen täcker inte transporten. Nu håller i stället barrestaurangen Häktet vid Zinkensdamm en insamling i kväll för att man ska kunna få hem kroppen så snart som möjligt.


"Vår älskade vän Mille Balai har plötsligt gått bort i Rio de Janeiro där han befann sig för arbete. Det är en mycket stor sorg för oss."

Det skriver en av vännerna till Mille Ballai på Facebook.

Filmregissören har hittats död på ett vandrarhem vid en av Rio de Janeiros favelor.

Nu vill nära och kära få hem kroppen, men det går inte på grund av att försäkringen inte täcker det hela och UD kan heller inte göra något i nuläget.

Nu uppmanar en vän till Mille Balai att "alla vänner (och alla andra)" bidrar till att få hem kroppen genom att besöka barrestaurangen Häktet vid Zinkensdamm ikväll från och med klockan 17:00 - Mille jobbade också där - och alla intäkterna ska gå till att få hem honom.

Målet är att samla in 100 000 kronor.

"Mille ställde alltid upp för alla och var otroligt generös mot alla han träffade. Det som har inträffat är en mycket stor tragedi. Vi uppskattar därför enormt från djupet av våra hjärtan att Viktor Nyman som äger stället gör detta.", skriver en av vännerna till Mille Ballai.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.