Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brindfors bakom flyktingpingis

Publicerad: 13 februari 2009, 13:13

Lowe Brindfors fick i uppdrag att lyfta Folkoperans nya uppsättning ”Konsuln av Menotti”. Resultatet blev bland annat webbspelet ”flyktingpingis”.


Ämnen i artikeln:

FolkoperanLowe Brindfors

Bild på spelet "flyktingpingis"

Folkoperan släpper i dagarna två stycken webbkampanjer, i form av ett spel och en musiktrailer. Båda ska rikta uppmärksamhet mot operan ”Konsuln av Menotti” som har premiär den 25 februari.

Operan handlar om hur människor på flykt far illa av ett inhumant byråkratiskt system. Det tog Brindfors fasta på. I spelet ”flyktingpingis” bollas en flykting mellan olika institutioner som till exempel Migrationsverket, Polismyndigheten och Socialkontoret. Spelaren som håller flyktingen längst i systemet för högst poäng. I musiktrailern, framtagen av wly/neue, sjunger Susanna Levonen om sin frustration över att vara fast i systemet.

Enligt Folkoperan handlar det om att med konstens hjälp skapa en förståelse för samhällsproblematiken på ett annorlunda sätt än vad som kan åstadkommas med hjälp av statistik.

Folkoperan väljer i samband med den här operan även att samarbete med hjälporganisationerna Amnesty, Ingen Människa är Illegal och Röda Korset. Organisationerna kommer att finnas på plats i Folkoperans foajé under hela föreställningsperioden.

Klicka här för att komma till spelet

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

FolkoperanLowe Brindfors

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.