Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brindfors blir svenskt igen – köps loss av Johan Öhlin och Jonas Dahlquist

Publicerad: 16 mars 2017, 08:11

Jonas Dahlquist och Johan Öhlin.

Foto: Oscar Jettman

Efter 25 års internationellt ägande och några krisår blir den namnkunniga byrån Brindfors svensk igen. Johan Öhlin och Jonas Dahlquist köper loss hela byrån med visionen att skapa en reklambyrå där kreativitet och datadrivna insikter kombineras.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerMullenLowe BrindforsLowe Brindfors

I går rapporterade Resumé om hur Jonas Dahlquist, lämnar jobbet som vd på mediebyrån Starcom. Nu blir han vd på nya Brindfors och Johan Öhlin, kundansvarig och tillförordnad vd på MullenLowe Brindfors går in som byråchef. Båda har ett långt förflutet som entreprenörer i reklambranschen på byråer som TBWA, Le Bureau och Saatchi & Saatchi.

LÄS MER: Jonas Dahlquist lämnar Starcom

– Efter att ha jobbat parallellt under många år och pratat om att vi borde förena våra erfarenheter, har vi nu äntligen fått chansen att skapa en byrå där media, pr och reklam möts under ett av Sveriges starkaste varumärken – det känns otroligt spännande, säger Jonas Dahlquist i en kommentar.

LÄS MER: Brindfors avgående vd: Det var mycket tufft

– Vi vill skapa så relevant kommunikation som möjligt både för kunder och konsumenter. Genom Jonas gedigna erfarenhet från mediebyråvärlden vet vi hur människor tar till sig budskap på alla de medieplattformar som finns idag. Den här kunskapen är något som vi upplever att kunder hos traditionella reklambyråer inte får idag. Vi har redan börjat implementera våra idéer och är väldigt ivriga att komma igång med full kraft, säger Johan Öhlin.

Brindfors kommer i fortsättningen vara en affiliate till MullenLowe-nätverket och kommer fortsatt vara MullenLowes nordiska hubb för internationella kunder.

LÄS MER: "Brindfors förtjänar en plats på den svenska reklammarknaden"

Det har varit några tuffa ekonomiska år för MullenLowe Brindfors och byrån har blivit en alltmer anonym spelare på reklammarknaden i Sverige. För ett år sedan lämnade Annette Gårdö över som vd på byrån till Jesper Kling. För några veckor sedan gjorde han klart med sin sorti när han blev ny bryåchef på B-Reel och Johan Öhlin tog över som tillförordnad vd.

De senaste fem åren har inneburit omkring 85 miljoner kronor i samlade förluster. Under 2015 tvingades byrån sänka lönerna för flera seniora medarbetare och lämna de flådiga lokalerna på Birger Jarlsgatan för Epicenter. Byrån som var en av Sveriges ledande för bara ett par år sedan har tvingats krympa kostymen rejält.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.