Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brindfors fixar digital Askunge-jakt på Facebook

Publicerad: 14 september 2009, 09:51

En upphittad Jimmy Choo-sko i ett par som kostar 11 900 spänn på NK. Passar skon kan paret bli ditt! Det är bara koppla upp dig mot Facebook, slå på webbkameran och hoppas på prinsen.


Rickard Villard har stora fötter.

NK drog igång sin kampanj Sagolika Skapelser i slutet av augusti.
En modevisning på Kungliga operan var startskottet.
Nu är kampanjen på väg mot sitt slut. Och det har blivit dags att hitta den andra hälften till den Jimmy Choo-sko som lämnades kvar på terassen den 26 augusti.

Kanske väntar en prins på den rätta ägaren.
Men vem det är ska först avgöras med en tävling på Facebook.
Lowe Brindfors har skapat sajten Sagolikskoprovning där besökarna kan måtta in sin fot i en bild av den upphittade Jimmy Choo-skon.

NK behöver alltså inte gå på Askunge-jakt. Tillräckligt mänga prinsesskandidater kommer säkert att höra av sig. Skoparet kostar 11 900 kronor i butik.  
Men provningen kräver en viss finlemmad akrobatik.
– Vi gjorde den som en liten del av höstkampanjen “Sagolika skapelser”. Idén var först att göra skoprovningen på riktigt men vi insåg att krångligheten att göra det framför dataskrämen blev roligare, förklarar Rickard Villard, kreativ chef för Lowe Brindfors.

Sajten är ett ytterligare exempel på enkla kampanjsajter som kopplar på Facebook som besöksgenerator.
– Tekniken att använda webcamen har ju använts tusen gånger men jag vet inte om något liknande med att avbilda sin fot har gjorts förut? Hursomhelst  blev det en kul liten förlängning av den övergripande höstkampanjen, säger Rickard Villard.

Someday my prince will come…

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.