Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brindfors lägger locket på

Publicerad: 19 december 2012, 10:59

Annette Gårdö till vänster tillsammans med Lowe Brindfors cd Rickard Villard

Foto: Andreas Elgstrand

Saabs konkursbo stämmer Lowe Brindfors på 7,4 miljoner kronor. Reklambyrån har sedan tidigare bestridit konkursboets krav på återvinning. I ett mail till Resumé svarar Lowe Brindfors vd Annette Gårdö att hon inte vill kommentera stämningen.


Ämnen i artikeln:

SaabLowe BrindforsAnnette Gårdö

Tidigare i dag kunde Resumé avslöja att Saabs konkursbo stämmer fordonstillverkarens tidigare reklambyrå på 7,4 miljoner.

Enligt stämningsansökan ska Saab mellan den 4 april och 21 juni 2011ha betalat Lowe Brindfors 7 684 225 kronor via tolv faktureringar. Under motsvarande period har reklambyrån enligt konkursförvaltaren levererat tjänster till ett värde av 239 874 kronor.

Saabs konkursbo stämmer Lowe Brindfors på motsvarande 7 444 371  kronor. Saken gäller återvinning till konkursboet.

Resumé har under dagen vid ett flertal tillfällen och utan framgång sökt Lowe Brindfors vd Annette Gårdö. Nu väljer hon att bemöta stämningen i ett mail:

Så här skriver hon i mailet:

"Lowe Brindfors är en av flera före detta leverantörer till Saab som den tidigare biltillverkarens konkursbo nu valt att stämma. Lowe Brindfors har redan bestridit Saabs konkursbos påstådda krav på återvinning. Igår den 18 december var det ett år efter Saabs konkurs och därmed sista dagen för konkursförvaltaren att kunna väcka talan om återvinning vid tingsrätten genom att lämna in en ansökan om stämning. Med anledning av den juridiska processen kan Lowe Brindfors i dagsläget inte kommentera detta närmare."

Trots utbetalningarna på 7,6 miljoner kronor hade Lowe Brinsfors en fordran på 11 miljoner kronor på Saabs konkursbo. Nu riskerar de ytterligare en rejäl ekonomisk smäll. I fjol gjorde byrån en förlust på runt 30 miljoner kronor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.