måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brindfors skapar besjälat bläck för Guldbaggen

Publicerad: 28 november 2013, 16:07

Filmpriset Guldbaggen fyller 50 år. Lowe Brindfors har tagit fram ett bläck av det lite ovanligare slaget för inbjudan – det består bland annat av en hårlock från Börje Ahlstedt, Pernilla Augusts tacktal samt manuset till "Call Girl".

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsGuldbaggen

KB

Karl-Johan Byttner


– Vi klurade länge på hur man skulle kunna lyfta de senaste 50 åren, så  när vi kom på idén att mala ner fragment från filmhistorien till bläck  kändes det spännande, säger Jeremy Phang, art director på Lowe Brindfors  i en kommentar.

Byrån uppger att många stora namn från filmens värld  ställde upp med att skänka alltifrån rekvisita till sina personliga  tillhörigheter – alltifrån en skiva med musik från Roy Anderssons ”Du  Levande” och färgerna som inspirerade Tomas Alfredson till ”Fyra Nyanser  av Brunt” till Pernilla Augusts nagellack när hon vann en Guldbagge för  ”Svinalängorna” finns med i bläcket.

– För oss var det viktigt att  det blev en mix av saker. Allt från manus till rekvisita, ljus och  kameratillbehör. Allt har ju på olika sätt varit med och skapat  filmhistorien, säger Desiré Engström, copywriter på Lowe
Brindfors i en  kommentar.

Hon menar också att en besjälning av bläcket blir en  påminnelse om det har gjorts mycket bra svensk film och att hon hoppas  att det ska inspirera fler att göra bra svenska filmer.

Inbjudan gick ut i dagarna och på guldbaggen.se finns en film som beskriver hela processen.

Guldbaggegalan sker den 20 januari nästa år.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev