Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brindfors värvar Absoluts stjärna

Publicerad: 13 februari 2008, 18:57

Efter flera tunga projektledartapp har Lowe Brindfors nu lyckats göra en nyckelrekrytering. Absoluts globala reklamchef Anna Laestadius blir ny superprojektledare på byrån och tar över ett 30-miljonersuppdrag för Saab.


Anna Laestadius. Foto: Anders Jernbom.

Det har varit ett par tunga veckor på Lowe Brindfors. Två av byråns tyngsta projektledare har slutat på byrån.

Efter nio år lämnar projektledaren Lina Wette Lowe Brindfors och går till nätverkets systerbyrå Storåkers. Lina Wette var bland annat ansvarig för Electrolux och har lett Guldäggsjuryn i kategorin Ideella organisationer. Samtidigt med Lina Wette slutar också projektledaren Jan Lindforss, som bland annat var ansvarig för SEB-uppdraget. Han börjar i stället på Garbergs.

Rekryteringsmässigt slår Lowe Brindfors vd Björn Larsson nu tillbaka. På onsdagsmorgonen presenterade han internt på byrån en nyckel-rekrytering. Ny superprojektledare på Lowe Brindfors blir Absoluts globala reklamchef Anna Laestadius.

– Jag är jätteglad för denna möjlighet, att efter en längre tid på Absolut få återvända till byråvärlden och till Sveriges mest internationella varumärkesbyrå. Extra roligt att det blev Brindfors, som mitt hjärta alltid tickat för efter mina första sommarjobb där i början av 90-talet, säger Anna Laestadius.

Anna Laestadius kommer att ersätta Peter Preisler som projektledare för Saab. Saab är Lowe Brindfors enskilt största uppdrag med ett byråarvode på runda slängar 30 miljoner kronor årligen. Peter Preisler kommer i stället att fokusera på uppdraget för Vattenfall.

– Jag är väldigt förtjust i bilar så det ska bli roligt. Men det känns lite tidigt att uttala sig om vad jag vill göra med uppdraget, säger Anna Lae-stadius.

Anna Laestadius har varit inom Absolutkoncernen sedan 2001 och innehaft flera tunga chefspositioner med ansvar för varumärkena.

Mellan åren 1999 och 2001 var hon projektledare på Framfab. Åren 1996–1999 var hon projektledare på Hall & Cederqvist.

För Anna Laestadius blir det samtidigt en återkomst till Lowe Brindfors. Åren 1993–1995 jobbade hon med SAS och Ikea på byrån.

Björn Larsson är mycket stolt över att ha lyckats rekrytera Anna Laestadius.

– Anna är en nyckelrekrytering för byrån. Vi sökte en internationellt erfaren och passionerad reklamperson och lyckades i konkurrens med utländska byråer rekrytera Anna till Brindfors, säger Björn Larsson.

Samtidigt inrättar Lowe Brindfors en ny tjänst som chefplanner. Den tillträder. Annika Rehn som närmast kommer från varumärkes-byrån Voice.

Resumé har utan framgång sökt Annika Rehn.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.