Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brinkenberg lämnar ANR BBDO

Publicerad: 12 augusti 2009, 13:28

Joakim Brinkenberg, tidigare vd och senast projektledare för ANR, slutar på byrån. – Jag är 46 år och har varit 13 år på samma byrå. Då börjar det bli dags att göra något nytt, säger Joakim Brinkenberg till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Joakim BrinkenbergANR BBDO

Joakim Brinkenberg.

Joakim Brinkenberg fattade sitt beslut redan i somras, då han också meddelade resten av byrån.
– Det handlar inte om att jag är trött på branschen eller känner att jag vill förverkliga mig inom något annat. Jag vill bara göra något nytt, helt enkelt. Det finns ingen annan dramatik. Jag vill inte sitta på samma byrå när jag är 52 år.

Det har ju också varit ett tufft 2009, inte minst för ANR. Hur mycket har det påverkat beslutet?
– Mentalt har jag fattat beslutet tidigare, det är klart att tuffa händelser innebär att man tar ett sådant här beslut lite snabbare. Men det är inte främsta skälet. Jag sa från början att jag skulle köra tio år, nu har det blivit tretton.

Vad ska du göra istället?
– Jag vet inte, helt ärligt. Jag har jobbat med både försäljning och på köparsidan och drivit en internationell byrå under en massa år. Det har jag med tiden blivit ganska bra på, och kommer nog att fortsätta med i någon form.

Du kan tänka dig att jobba vidare i branschen alltså?
– Ja, på ett eller annat sätt. Men på vilken sida vet jag inte. Jag går i alla fall inte till något.

Joakim Brinkenberg tillhörde dem som grundade byrån 1999. Innan dess arbetade han på Allansson & Nilsson som blev ANR i BBDO-nätverket 1999. (BBDO äger 30 procent och R står för Rififi som ingick i sammanslagningen)

Du var delägare. Vad innebär det när du lämnar?
– Att någon annan får ta över den osten. Det är inga konstigheter

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Joakim BrinkenbergANR BBDO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.