Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bris julfilm visar att jullovet kan vara otroligt ensamt

Publicerad: 9 december 2016, 09:02

I Garbergs film för Bris har barnet ingenting att ty sig till förutom en robot.


Ämnen i artikeln:

BrisJulkampanjGarbergs

Bris julfilm dramatiserar en flickas sista dag inför jullovet. Hon ser andra människors glädje och gemenskap, men har själv inte någon att att ty sig till. Brisboten , Bris nya chattverktyg som Resumé tidigare har rapporterat om, symboliseras genomgående i kampanjen av en liten robot. I filmen får den gestalta både mobiltelefonen och själva chattbot-tjänsten.

Ett av de vanligaste och svåraste problemen runt jul är en känsla av uppgivenhet eller ensamhet. Många barn som kontaktar Bris berättar om hur de upplever att alla andra har det mysigt med sina släktingar och vänner, men att de själva känner sig utanför.

– Det är förstås inte så att allt blir fantastiskt och att flickan i filmen får alla sina problem lösta. Men Brisbot är ett stöd som finns nära till hands och en väg till att få mer hjälp, Per Forrsberg copywriter på Garbergs.

Kampanjen går under namnet "Vi gör julen mindre ensam" och kombinerar information om Brisbot med en insamlingskampanj som riktar sig till vuxna. Filmen kommer att gå på bio och i tv, samt på Facebook och Instagram.

Facebook har varit med och hjälpt till att optimera projektet för sina kanaler så att den som ser filmen direkt kan kontakta Brisbot i Facebook Messenger. Parallellt med filmen kommer Bris att annonsera bland annat i tunnelbana och på digitala skärmar.

Arbetsgrupp

Garbergs:
Mattias Dahlqvist, AD
Per Forssberg, Copy
Mattias Alfborger, Digital AD
Malin Boustedt, Produktionsledare
Nasim Kabiri, PR
Annika Witkowska, Byråproducent
Sebastian Carlsson, Bot-Copy
Andreas Engstrand, Projektledare
Bea Stanszka, Formgivare
Robin Lidbom, Motion Director

Standart:
Johan Perjus, Regissör
Josefin Kollberg, Producent

Ljud:
Musik: Ane Brun – "Du Gråter Så Store Tåra (English version)"
Music Supervision: Li Stanley & Viktor Waldås - Sony/ATV Music Publishing Scandinav

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BrisJulkampanjGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.