Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bröderna Tesch startar London-byrå

Publicerad: 14 januari 2010, 09:01

Måns Tesch, Johan Tesch & Tim Scheibel lämnar Fallon och BBH och startar en ny reklambyrå i London. – Vi  hoppar av för att skapa en modern reklambyrå med ett digitalt hjärta, säger Måns Tesch.


Ämnen i artikeln:

Måns Tesch

Bröderna Tesch har ingått i ledningen för Fallon och BBHs digitala verksamheter i London. Det senaste året har varit mycket tufft för både Fallon och BBH. Fallon tappade nyligen Sony Eurpoa, ett av Europas största konton, till Anomaly.

– Vi vill skapa en byrå som hjälper varumärken att bli relevanta i människors vardag. Vi vill utmana definitionen av vad en reklambyrå kan göra, vi kan lika gärna ta fram produkter och applikationer som annonser, gärna i joint ventures med våra kunder, säger Måns Tesch.

Den nya byrån finansieras och ägs av grundarna och drar igång inom ett par veckor.

Bakgrund bröderna Tesch

• Johan & Måns Tesch grundade Tesch & Tesch 1996, en av de första kreativa digitala byråerna med kunder som Apple, Arla, Gula Sidorna, SAS, Scan och Telia.
• Tesch & Tesch köptes av Lowe 2002 och bildade Lowe Tesch, med globala kunder som Saab Automobile & Stella Artois.
• 2007 flyttade Johan och Måns till London för att leda BBHs och Lowe Worldwide's digitala verksamhet, Johan som Creative Director på BBH och Måns som Digital Strategy Director på Lowe. Under 2008 blev Måns rekryterad till Fallon London där han har varit ansvarig för den digitala verksamheten. På BBH och Fallon har de jobbat med kunder som Axe, Audi, Barclay’s, BBC, Cadbury's, Orange, Robinson's, Sony & Unilever.
• Den tredje grundaren är Tim Scheibel, för närvarande Fallons Digital Creative Director. Tim började som AD på Tesch & Tesch 2002, han var på Lowe Tesch till 2007 och därefter på Lowe Brindfors där han var Interactive Creative Director.
• Tillsammans har de vunnit ett antal Guld-medaljer i alla stora internationella reklamtävlingar (Cannes Lions, The One Show, Epica, Eurobest, NY Festivals) samt Silver i D&AD, vunnit Site of the Year i Creative Review samt Guldägg och ett gäng Silverägg).

På egna ben. Tim Scheibel och bröderna Måns och Johan Tesch.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Måns Tesch

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.