Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bröderna von Corswant – heta digitala entreprenörer

Publicerad: 22 oktober 2013, 10:40

Jacob och David von Corswant.

Jacob von Corswant, som till vardags jobbar som kreatör på Jung Relations, har tillsammans med sin bror David von Corswant på Bild & Reklam lanserat väderappen Climendo. Nu listas bröderna av IDG som några av årets hetaste digitala entreprenörer.


Ämnen i artikeln:

IDG

Hur kommer det sig att ni startade appen?
– Jag och min bror har vågsurfat i över 15 års tid och känt ett starkt behov av en sådan här väderapp. Vi har själva fått jämföra olika prognoser för att få reda på hur vågorna kommer se ut och tänkte att det måste finnas ett enklare sätt än att behöva använda flera olika appar.

Climendo jämför flera olika väderprognoser och sammanställer ett medelvärde av prognoserna för en ökad tillförlitlighet. Förhoppningen är att informationen i appen ska ta död på den pågående diskussionen om vilken prognos som egentligen är bäst.

Kommer ni utveckla konceptet?

– Ja, vi har haft Sverige som testmarknad och nu står vi inför en global lansering. Alla intäkter har gått till att utveckla appen och vi hoppas på ett lika stort genomslag även utanför Sverige.

Jacob von Corswant säger till Resumé att det är för tidigt att avgöra vad listplaceringen betyder för Climendo, men tycker att det är roligt att appen uppmärksammats. Tillsammans med sin bror planerar han att utveckla Climendo och kanske leder det till lanseringar av fler väderappar i framtiden.

– Vi har massor av idéer och fler appar inom väder på gång.

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.