Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bröt nacken på Spendrups reklamjippo: ”De hånskrattar åt mig”

Publicerad: 26 juli 2012, 08:34

Bild från Spendrups pr-jippo som kablades ut på Youtube. Dock inte Andreas på denna bild.

Reklamjippot för Spendrups blev en mardröm för 21-årige Andreas Söderstam. Han bröt nacken och utlovas ingen ersättning för skadorna av vare sig bryggerijätten eller eventbyrån Concept Stores. – De hånskrattar åt mig. Det känns för jävligt, ­säger han till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Spendrups

Aftonbladet skriver att Spendrups lanserade sin nya energidryck V i Halmstad och erbjöd förbipasserande att  ”hoppa blob” – att hoppa från ett torn ner på en ­stor luftkudde i  vattnet.

– Vi fick varsin flytväst och hjälm och sedan fick vi skriva på ett  papper där vi godkände att de filmade hoppet och använde det i  reklamsyfte, säger Andreas Söderstam till Aftonbladet.

Han landade illa och fördes till sjukhus med bruten nacke. Sjätte kotan var bruten men han klarade sig tack och lov från förlamning.

Andreas Söderstam har inte fått någon hjälp av Spendrups eller eventföretaget Concept Stores. Ingen ersättning eller någonting.

– De vägrar diskutera det. De hånskrattar åt mig när jag frågar saker och ting, säger Andreas Söderstam till Aftonbladet.

Spendrups meddelar att man beklagar olyckan och att jippot är avblåst, men att man inte betalar ut ersättning.

Eventbyrån Concept Stores stod för säkerheten.  Concept Stores vd Sven von Haslingen beklagar olyckan men kan inte heller lova kompensation.

– Vi har anmält  olyckan till vårt försäkringsbolag och det kommer att bli en utredning.  Innan den är klar kan jag inte ge några besked, säger han till Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Spendrups

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.