Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Brothers tar hjälp av Mats Sundin

Publicerad: 13 november 2008, 10:32

Mats Sundin är just nu aktuell som ambassadör för Pokerstars. Nu blir han även ansiktet utåt för klädmärket Brothers. – För oss är Mats både en nationalhjälte och förebild, säger David Thörewik, vd på Brothers.


Brothers letade efter rätt person att representera varumärket i vinterns kommande kampanj. Valet föll på hockeylegenden Mats Sundin. I veckan startar den nya kampanjen.

– Vi sökte länge efter rätt person att representera Brothers men hade aldrig vågat hoppas på möjligheten att få arbeta med en legend som Mats Sundin. För oss är Mats både en nationalhjälte och förebild och vi känner oss enormt hedrade över samarbetet. Som lagkapten i världens tuffaste hockeyliga vet han sannolikt mer om män och manlig gemenskap än de flesta och det han inte vet är sannolikt inte värt att veta, säger David Thörewik, vd på Brothers, i en kommentar.

Våren 2008 lanserade Brothers och Sisters konceptet ”Friends in fashion”. Konceptet ska visa att Brothers och Sisters är kundens vän i modedjungeln. Sisters frontfigur blev Victoria Silvstedt , som redan tidigare hade ställt upp i kampanjer för klädmärket. Hon syntes i kampanjen tillsammans med sin syster och en nära vän. Reklamfilmerna för Brothers däremot bestod enbart av modeller. Nu väljer alltså även Brothers att fronta ett känt ansikte.

Sundin kommer dock inte att behålla arvodet för reklamkampanjen själv utan har beslutat att skänka det till välgörenhet. Arvodet kommer att gå till Goals and Dreams, en fond och ett NHL-program som stöttar ungdomshockey där Sundin sitter med i styrelsen.

– Bara i Sverige har vi donerat cirka 4 miljoner kronor, och ännu mer runtom i världen. För mig handlar det om att ge lite tillbaka till det fantastiska föreningslivet i Sverige där jag en gång påbörjade min karriär, säger Mats Sundin.

Kampanjen, som består av tv, utomhus, butik, webb och print, är framtagen inhouse i samarbete med produktionsbolaget Forsberg & Co.

Brothers

Reklambyrå: Inhouse
Art Director: Magnus Löwenhielm
Produktionsbolag: Forsberg & Co
Regissör: Magnus Renfors
Filmfotograf: David Hellman
Producent: Jenny Serneholt
Exekutiv Producent: Caroline Forsberg
Fotograf: Andreas Sjödin
Stylist: Lalle Johnsson
Pr-byrå: Micael Bindefeld

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.