Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Budskapet: Kvinnor blir svin utan gentlemännen

Publicerad: 4 februari 2015, 10:50

Bild ur filmen.

Herrmode-sajten Parisian Gentleman har släppt sin första reklamfilm någonsin. Budskapet: utan gentlemännen tappar kvinnor all hyfs. Se filmen på Resume.


Ämnen i artikeln:

BBDO

Parisian Gentleman har funnits i sex år. Det firar sajten genom att släppa sin första reklamfilm någonsin. Bakom produktionen står den italienska byrån DLV BBDO i Milano.

I ett statement på sajten förklarar Parisian Gentleman att de med filmen "Ladies" vill sticka ut från mängden i mediebranschen:

"Vårt mål är att bekräfta vår övertygelse och skilja ut oss från våra kollegor i pressen som har gjort det till en vana att köra hopkok på samma historier, ha förutsäbara ledare och uttalanden, samt lida brist på meningsfullt innehåll. Det har blivit allt tydligare sedan de gick in i det digitala formatet" skriver de.

Den som ser filmen drar lätt slutsatsen att kvinnor beteer sig vulgärt om inte männen finns till. I Sverige skulle den med all sannolikhet bli föremål för Reklamombudsmannens granskning. Pay offen lyder "A world without gentlemen is a world without ladies". Men enligt Parisian Gentlemen har den ett annat syfte.

"Med "Ladies" vill vi säga att mäns stil, som vi ser det, inte är ett en obetydlig fråga. Vi tror att strävan efter personlig elegans handlar om några av de mest fundamentala mänskliga värdena, självrespekt inkluderat".

Vad tycker du?

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

BBDO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.