Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Bulldozer hämtar vd från kafferosteriet Löfbergs

Publicerad: 21 november 2012, 17:21

Charlotta Stenson

På bara ett år har Karlstadbyrån Bulldozer ökat personalstyrkan med mer än 50 procent. Från och med i februari 2013 blir kafferosteriet Löfbergs affärsutvecklingschef Charlotta Stensson ny vd för byrån.


Ämnen i artikeln:

Bulldozer

Bulldozer med kontor i både Karlstad och Stockholm en byrå som växer. Förra året hade byrån 8,5 medarbetare. I dag är man 13 anställda på reklambyrån.

Sedan starten 2005 har byrån drivits av de två grundarna, vd:n Jenny Eklund och styrelseordföranden Catarina Szasz. I en satsning för  att öka tillväxten med sikte på mellanstora reklamköpare, har man nu rekryterat en extern vd.

– Vi har letat efter någon med tydligt strategisk profil och spetskunskap från varumärkessidan, förklarar Catarina Szasz.

Från den 1 februari 2013 tar Charlotta Stenson över vd-.stolen från Jenny Eklund. I dag är Charlotta Stensson affärsutvecklingschef på kafferosteriet Löfbergs. För henne är det nya uppdraget en spännande utmaning.

– Jag drivs av att skapa utveckling och är van att möta reklambranschen från andra sidan. Nu är jag oerhört sugen på att få vara med och skapa nya affärer för Bulldozer, säger Charlotta Stenson.

Idag har Bulldozer kunder som Brämhults, Hemmabutikerna, Branäsgruppen och Löfbergs. Förra året nådde byrån en omsättning på elva miljoner kronor. Byråns inriktning är i huvudsak att idédrivet varumärkesarbete och kreativa kampanjer. Sedan tidigare har man tagit två silver i tidningen Resumés tävling Kundens bästa byrå.

Jenny Eklund är mycket nöjd med rekryteringen av hennes efterträdare och konstaterar att det kommer att betyda mycket för byråns utveckling.

– Vi vill hela tiden hitta nya sätt att lyfta våra kunder och deras affärer. För att kunna ta hand om de större varumärkesägarna behöver vi växa, och det här är ett led i den utvecklingen, konstaterar hon.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bulldozer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.